1. Vastaajista 67% syö paistopisteleipää vähintään kerran päivässä

Siksi kannattaa panostaa tuoreeseen paistopisteleipään vähittäiskaupassa, ravintoloissa, kahviloissa ja liikenneasemilla. Rapeakuorinen ja uunituore leipä on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten arjessa.

Paistopisteleivän kulutus lisääntyy

2. 60 prosenttia vastaajista aikoo lisätä tuoreen paistopisteleivän kulutusta vuoden aikana

Tämän vuoksi nyt on hyvä hetki katsoa oma leipävalikoima kuntoon. Oikeanlaisella valikoimalla myyt enemmän! Leivän ostamisen tärkeimmät valintakriteerit ovat leivän rakenne, tuoreus ja hinta.

 
Rakenne, tuoreus, hinta
 

Lantmännen Unibaken aiempien kansainvälisten tutkimusten vastaajista 75% vastaajista ajattelee, että tuoreus on tärkein tekijä leivän valinnassa. Hieman yli puolet kansainvälisen tutkimuksen kuluttajista on valmiita maksamaan ylimääräistä rustiikkisen näköisestä leivästä.

3. Vastaajista 70 prosenttia valitsee leipänsä käyttötilanteen mukaan

Valikoimassa kannattaa huomioida, että ihmiset valitsevat erilaisia leipiä arkeen ja herkutteluun seurassa. Myös päivän eri hetket kaipaavat erilaisia leipävaihtoehtoja.

Eri käyttötilanteet

4. Suurin osa kertoo suosivansa terveellistä ja ravitsevaa leipää

Terveellisyys on tärkeä kriteeri leipävalinnoissa, mutta terveellisyyden voi mieltää eri tavoin.

Kysyimme, millaisia asioita vastaajat mieltävät terveellisiksi leivissä. Suomalaisten terveellisen leivän kriteerien TOP 3 on täysjyvä, ruis ja runsaskuituisuus. 

Top 3

 

5. Verrattuna arkeen, seurassa herkutellessa korostuu rustiikkinen ulkonäkö, kiviarinapaisto sekä käsityö

Tyyliin ja näyttävyyteen kannattaa panostaa, sillä vastaajat ovat valmiita maksamaan rustiikkisesta ulkonäöstä. Artesaanityyppisiä leipiä ei ole pakko leipoa itse alusta asti. Rustiikkisia leipiä löytyy hyvin esipaistettuina ja kypsinä. Tasalaatuisten leipätaikinoiden avulla on myös helppoa luoda taatusti ainutlaatuinen leipävalikoima. Taikinaleivonta yhdistää henkilökuntasi luovuuden ja käden taidot tehokkaisiin prosesseihin.

Laadukkaasta leivästä maksetaan enemmän

 

Leivässä on paljon mahdollisuuksia paistopisteille ja ammattikeittiöille. Suomalaiset ovat avoimia uusille ideoille ja rakastavat leipää. Leipävalikoima kannattaa siis rakentaa monipuoliseksi ja laadukkaaksi.

Katso valikoimastamme teille ja asiakaskunnallenne parhaiten sopivat leivät!

Muistathan, että Leipäviikkoa vietetään 9.-15. syyskuuta. Tänä vuonna teemana on #syönkauraa.

Me Lantmännen Unibakella haluamme auttaa sinua laittamaan parastasi laadukkaan valikoiman rakentamisessa. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita leivonnaispakasteita, ideoita, koulutusta sekä paistopisteiden, että ammattikeittiöiden kokonaisvaltaista ratkaisua. Tutustu tuotevalikoimaamme sekä palveluihimme ja erilaistu avullamme!

New call-to-action

Lue lisää aiheesta: