Olemme kehittäneet yhdessä Food Campin kanssa kilpailun Suomessa asuville kokeille ja keittiömestareille. Burger Battle 2021 -kilpailussa etsitään Burgermestaria 2021joka tekee Suomen laadukkaimmat artisan-hampurilaiset. Voittaja palkitaan Burgermestari 2021 -tittelin lisäksi 4 000 eurolla.

Semifinaalit ja finaalit oli tarkoitus järjestää maaliskuussa, mutta koronapandemia siirsi kilpailun lokakuulle. Mikäli tilanne sallii, semifinaali ja finaalivaihe järjestetään peräkkäisinä päivinä 13.–14.10.2021 Fastfood & Café & Restaurant Expo -tapahtumassa.

 

 

Semifinaaliin valitut kahdeksan kokkia tekevät tuomariston valvonnassa kaksi erilaista hampurilaista: omalla juustohampurilaisreseptillä (sama resepti, jolla ilmoittauduttiin kilpailuun) sekä kumppaneiden raaka-aineista kasvishampurilaisen. Semifinalisteilla on yhteensä 45 minuutta aikaa valmistaa molemmat kilpailutuotteet. 

Neljä parasta kilpailijaa valitaan finaaliin. Kilpailutehtävä julkistetaan samana päivänä kuin finalistitkin eli 13.10.2021. 

 

Semifinalistit vuoden 2021 kilpailussa ovat:

  • Harri Lahtinen, Amarillo Kuopio
  • Tiina Liimatainen, Kesäravintola Puulaaki, Kangasniemi
  • Juuso Mononen, Lapland Hotel Tampere/Dabbal
  • Oskari Lilja, Lapland Hotel Tampere/Dabbal
  • Henrik Ahonen, Rafael´s Steakhouse
  • Tony Brander, Deluxe Burger & Pizza
  • Steve Whittaker, Burgers & Wine
  • Tuomo Koskinen, Street Food Factory Oy/The Van Kotka

Kiitos kaikille osallistujille!

Kilpailussa mukana kumppaneina Lantmännen Unibaken ja Food Camp Finlandin kanssa Metos Oy, Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku, HKScan, Easyfairs Oy ja Arla Pro.

 

 

Kilpailun tuomaristossa on mukana Lantmännen Unibaken keittiömestari Marko Hirvonen. Keittiömestarimme on pitkän linjan ruoan ammattilainen, joka on työskennellyt erilaisissa ravintoloissa Suomessa ja ulkomailla. Marko on aikanaan palkittu Suomen Kokkimaajoukkueessa.

 

Markon vinkki hampurilaissämpylän valintaan:

"Sämpylä pitää kokonaisuuden kasassa ja sen tarkoituksena on pitää ruokailijan syöminen helppona. Sämpylän rakenteen tulee olla pehmeä ja ilmava, jotta sitä on helppo haukata. Monet pitävät, että sämpylässä on jotain erityistä – kiiltoa, muotoja, ripotteita tai taikinassa jotain pientä ekstraa. Sämpylä on edukseen lämpimänä, paahdettuna tai parilan kautta. Sämpylät ovat nykyään muutakin kuin klassista sämpylää seesaminsiemenillä, voi valita esimerkiksi briochen, perunasämpylän, juureen leivotun tai rukiisen sämpylän."


Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi mukaan seuraamaan kisaa. Tilanteen salliessa semifinaaleja ja finaaleja voi tulla seuraamaan paikan päälle messuille; tule kannustamaan oma suosikkisi voittoon! Pääset nappaamaan samalla erinomaisia ideoita burgerien reseptiikkaan ja tekemiseen.

Lue lisää kilpailusta täältä!

 

 

Me Lantmännen Unibakella haluamme auttaa sinua laittamaan parastasi laadukkaan valikoiman rakentamisessa. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita leivonnaispakasteita, ideoita, koulutusta sekä paistopisteiden, että ammattikeittiöiden kokonaisvaltaista ratkaisua. Tutustu tuotevalikoimaamme sekä palveluihimme ja erilaistu avullamme!


Tutustu tuotteisiimme ja ratkaisuihimme:
Leivonnaispakasteet
Myymäläleivonta
Food Service
Koulutus