Lantmännen Unibake oli mukana järjestämässä Burger Battlea, kokkien ja keittiömestarien omaa premium burgerien kisaa Food Camp Finlandin kanssa 13.-14.10.2021.

"Lantmännen Unibake oli toteuttanut jo muutamassa maassa Burger Battle -ammattilaiskisoja. Muutamia vuosia sitten mietimme, kuinka voisimme tuoda Suomessakin kisan kautta lisää näkyvyyttä Suomen mahtaville burgerien osaajille ja otimme yhteyttä Food Camp Finlandiin ja saimme mahtavia kumppaniyrityksiä mukaan projektiin", Lantmännen Unibaken Food Service -markkinointipäällikkö Kaisa Kivistö kertoo.

Semifinaalipäivänä 13.10. kahdeksan ammattilaista ympäri Suomen esitteli burgerien osaamistaan ja finaaliin löydettiin neljä parasta. Semifinaalin taso oli korkea ja resepteissä oli keksitty mielenkiintoisia makuyhdistelmiä.

Kovatasoisessa finaalissa kilpailutehtävänä oli valmistaa kaksi erilaista hampurilaista; kana- ja possuburgerit. Finaalipäivän juonsivat Anni Hautala ja Ilkka Ihamäki, ja livelähetystä pääsi seuraamaan omalta ruudulta. Mukana oli haastatteluja, puheenvuoroja trendeistä ja kilpailijoiden työn seuraamista. 

Burger Battle 2021 -kilpailun voittajaksi kruunattiin Tuomo Koskinen. Kilpailun päätuomari Mika ”Pikkis” Tuomosen mukaan voittaja Tuomo Koskisen hampurilaiset ja työskentely olivat semifinaalista finaaliin loistava suoritus. Koskinen sai myös kaksi erityispalkintoa, parhaasta sämpylän käytöstä sekä lehdistötuomarin suosikki-palkinnon. Toiselle sijalle ylsi Oskari Lilja, Lapland Hotel Tampere/Dabbal, Tampere. Finaalissa kisasivat myös Steve Whittaker, Burgers & Wine, Vantaa ja Tony Brander, Deluxe Burger & Pizza, Espoo.

 

burgerbattevoittaja

 

"Oli ilo ja kunnia päästä palkitsemaan kokkeja ja keittiömestareita näiden haastavien pandemiavuosien jälkeen. FFCR Expo -tapahtuma peruttiin tältä vuodelta, joten halusimme rakentaa digitapahtuman kilpailulle. Nyt katsojat pääsivät entistä lähemmäs kilpailijoiden keittiötyötä, mukana oli haastatteluja mm. tuomareilta sekä ajankohtaisia puheenvuoroja. Kisa järjestettiin yhdessä Pizzamestari-kisan kanssa, joten livelähetyksessä oli asiaa niin burgerien kuin pizzojen maailmasta," Kaisa Kivistö kertoo.

 

Kaikki Finalistit

 

Tuomaristossa oli mukana Mika ”Pikkis” Tuomonen (Social Burgerjoint), Mikko Kaukonen (Food Camp Finland), Tobias Heiskanen (Metos), Sami Rekola (HKScan), Juuse Mikkonen (Wihurin Metro-tukku), Pekka Koponen (Burgermestari 2019), Eeva Paljakka (Iltalehti) sekä Lantmännen Unibaken ikioma keittiömestari Marko Hirvonen.

"Oli mahtavaa saada tuomaristoon mukaan Suomen ensimmäisen Burger Battlen voittaja Pekka Koponen, joka kävi jakamassa aiemmin vinkkejään asiakkaillemme. Kiitokset kaikille kisaan osallistuneille, upeille semifinalisteille ja finalisteille. Kiitos niille sadoille, jotka seurasitte livelähetystä. Onnittelut vielä Tuomo Koskiselle kilpailun voitosta ja 4 000 euron rahapalkinnosta. Tästä on hyvä lähteä suunnittelemaan seuraavaa Burger Battlea. Kisa järjestetään joka toinen vuosi eli rohkeasti mukaan ensi kerralla", Kaisa Kivistö kannustaa.

Voittaja Tuomo Koskisen herkullinen possuburgeri:

9e1c6c_7a0736ebb20340bfb490c57bc3438d9c_mv2

Lue lisää kisan kuulumisia www.burgerbattle.fi.

 

Me Lantmännen Unibakella haluamme auttaa sinua laittamaan parastasi laadukkaan valikoiman rakentamisessa. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita leivonnaispakasteita, ideoita, koulutusta sekä paistopisteiden, että ammattikeittiöiden kokonaisvaltaista ratkaisua. Tutustu tuotevalikoimaamme sekä palveluihimme ja erilaistu avullamme!


Tutustu tuotteisiimme ja ratkaisuihimme:
Leivonnaispakasteet
Myymäläleivonta
Food Service
Koulutus