Katuruoasta on tullut Suomessakin suosittua, ja etenkin kesällä mukaan ostettavat, helposti syötävät annokset tekevät kauppansa. Hampurilaiset ovat katuruoan kestosuosikkeja, mutta kuluttajat kaipaavat myös uutta.

Katuruokavalikoiman laajentamisella voit tarjota asiakkaille elämyksellisempiä ruokakokemuksia, erotut kilpailijoista ja houkuttelet kokeilunhaluisia asiakkaita maailman mauilla. Kokeile rohkeasti myös erilaisia kasviproteiineja.

Tarjoamme monipuolisen valikoiman helppokäyttöisiä tuotteita, joita voit käyttää seuraavissa resepteissä. 

 

Täytteet Naanta-taskussa!

Vaasan Street Food Naanta Taskuleipä on Lantmännen Unibaken kehittämä street food -tuote, jossa yhdistyvät naan-leivän herkullinen rakenne sekä pitaleivän kätevä muoto.

Naantassa on mukava suutuntuma ja rakenne, joka toimii erinomaisesti street food annoksissa. Naantan voi täyttää monenlaisilla täytteillä. Taskuun voi sujauttaa kasvis- tai lihatäytteen lisukkeineen ja päälle maukasta kastiketta. Kastikkeet pysyvät hyvin taskumaisen Naantan sisällä.

Katso herkullinen aasialaishenkinen Naanta Hoisin-kanalla -resepti. Lue myös aiempi blogimme.

  • Sulata tai paista 200 °C 3–5 min.

taytteet-naanta-taskussa

 

Pehmeän pyöreät bao bunit

Bao bunit ovat lyöneet itsensä läpi myös Suomessa. Näitä herkkuja myyvät ruokarekat tulevat olemaan kesällä kiireisiä!

Vaasan Street Food Bao Bun on pehmeän kuohkea sämpylä,  jonka voit täyttää haluamaasi tapaan, joko lihalla, kalalla tai kasviksilla. Rapeat ja pikkelöidyt kasvikset antavat pehmeille bao buneille tasapainottavaa purutuntumaa. 

Valmista täytteet valmiiksi ja täytä sämpylä juuri ennen tarjoilua. Baon lämmitys tapahtuu perinteisesti höyryttämällä höyry- tai bambukorissa, mutta myös mikrossa saat sämpylästä ihanan pehmeän ja kuohkean.

Pääset kiinni aasialaiseen katuruokatrendiin Tokyo Chicken Bao Bun -reseptillä ja kuohkeilla Vaasan Street Food Bao Bun höyrysämpylöillä.

  • Sulata 1–2 h huoneenlämmössä tai yön yli kylmiössä. 

  • Kuumenna höyrykorissa tai mikrossa.

pehmean-pyoreat-bao-bunit

 

Kuumaakin kuumemmat hot dogit

Hot dogeihin panostetaan nyt huolella. Helposti käsin syötävät hot dogit saavat makuvaikutteita maailman katuruokatrendeistä ja gourmetmakkaroista. Ajatuksella rakennetuista hot dogeista ollaan myös valmiita maksamaan perushodareita enemmän.

Kokeile ravintolatason Chicken Hot Dog -reseptiä kesän ruokakojussa ja katso, kuinka jono kasvaa! Hot dogit täytetään rapeilla, friteeratuilla broilerinfileillä ja viimeistellään coleslawilla ja chilimajoneesilla.

Hot dog kannattaa rakentaa laadukkaista täytteistä, sillä se näyttää houkuttelevalta, nostaa fiilistä ja maistuu parhaalta. Vaasan Street Food Hot Dog -sämpylä on klassinen saranahalkaistu hot dog -sämpylä, joka on valmis paahdettavaksi pelkän sulatuksen jälkeen.

  • Sulata 1–2 h huoneenlämmössä tai yön yli kylmiössä. 
  • Kuumenna paahtimessa, grillissä tai uunissa.

LM_streetfood_blogi5b

Joka paikan panini

Alkuperältään italialaiset paninileivät ovat nopeita ja helppoja vaihtoehtoja.

Paninit toimivat lounasruokana, brunssilla ja jopa à la cartessa, kun täytät ne tuhdimmin esimerkiksi lihalla, kalalla, vihanneksilla ja juustoilla sekä tarjoat ne yhdessä salaatin kanssa. Kokeile tähän tarkoitukseen esimerkiksi Paholaisen paninileipä -reseptiä.

Vaasan Street Food Paninileipä on vehnästä leivottu ovaali, halkaistu leipänen. Paninileipä on sulattaen valmis ja valmiiksi halkaistu, joten se on helppo valinta ammattikeittiöille. Pariloidessa kauniit parilaraidat erottuvat hyvin leivän vaaleasta paistopinnasta.

  • Sulata 1–2 h huoneenlämmössä tai yön yli kylmiössä.
  • Täytä ja halutessasi kuumenna parilalla tai uunissa.

LM_streetfood_blogi4B

Rullatut rieskat

Katuruoka, joka pohjautuu pohjoismaisen keittiön makuihin, syntyy rieskasta! Ohuesta rieskasta rullaat helposti erilaiset wrapit kahviloihin, huoltoasemille, vitriineihin. Kun leikkaat rieskawrapista pienempiä suupaloja, ne sopivat erinomaisesti vitriinistä tarjottavaksi.

Todellinen skandinaavinen street food syntyy kylmäsavulohesta ja piparjuuri-coleslaw’sta. Stockholm Stack on juuri tällainen näyttävä wrap.

SBS Rieskaneliö on ammattilaisten leipoma, paistama ja pakastama, joten sinulle ei jää tehtäväkseksi muuta kuin sulatus. Sulattamalla saat nopeasti ja vaivattomasti rieskat tarjolle.

  • Sulata huoneenlämmössä 1½–2 tuntia.

rullatut-rieskat

 

Me Lantmännen Unibakella haluamme auttaa sinua laittamaan parastasi laadukkaan valikoiman rakentamisessa. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita leivonnaispakasteita, ideoita, koulutusta sekä paistopisteiden, että ammattikeittiöiden kokonaisvaltaista ratkaisua. Tutustu tuotevalikoimaamme sekä palveluihimme ja erilaistu avullamme!

Lue lisää aiheesta:


Näin toimii Naanta - täysin uusi Vaasan Street Food -tuote!

Take away -myynnin vinkkejä ammattikeittiöille

Täydellisesti täytetyt - uutta twistiä sandwicheihin

 

Street foodin suosion salaisuus

Vaasan Street Food

Lantmännen Unibake - Vastuullisuus

Reseptipankki

 

Tutustu tuotteisiimme ja ratkaisuihimme:
Leivonnaispakasteet
Myymäläleivonta
Food Service
Koulutus