Osallistumme jo seitsemättä vuotta Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen Roosa pulla -kampanjalla ja -leipomotuotteilla. Tavoitteenamme on tänä vuonna lahjoittaa sisaryhtiömme Vaasanin kanssa yhteensä 55 000 euroa suomalaiseen syöpätutkimukseen. Roosa pulla antaa erittäin hyvän syyn herkutella, sillä jokaisesta myydystä Roosa nauha -tuotteesta lahjoitetaan suomalaiseen syöpätutkimukseen.

Osana Roosa pulla -kampanjaa teetimme pullakyselyn, joka toteutettiin Syno Int. toimesta elo-syyskuussa. Sähköiseen kyselyyn vastasi yhteensä 1 200 aikuista (18-80 -vuotiasta) eri puolilta Suomea. 

Kyselyn tarkoituksena oli selvittää, mitä suomalaiselle pullakulttuurille kuuluu. Kyselyn perusteella pullakulttuurille kuuluu hyvää. Pulla on edelleen suomalaisten rakastama herkku, jopa yhdeksän kymmenestä vastaajasta (91,9 %) tulee pullasta paremmalle tuulelle aina tai vähintäänkin joskus. Pullan hyvä maku ja sen nauttimiseen liittyvä sosiaalisuus tai hyvä seura olivat yleisimpiä syitä, miksi pullasta tulee hyvä mieli. Osalle vastaajista pulla toi mieleen hyviä muistoja.

 

145339 Vaasan Kotoinen Korvapuusti leipäkauppa web

 

Kysyttäessä mieluisinta seuraa pullahetkelle, hieman yli puolelle vastaajista perhe oli ehdottomasti mieluisin seura. Moni viettää mieluusti pullahetken myös yksin. Ystävien ja työkaverien kanssa pullahetki on myös osalle mielekästä.

Lempipullan valinnassa korvapuusti vei lähes puolet äänistä, sen suosio suomalaisten suosikkipullana näyttää pysyvän vahvana vuodesta toiseen. Noin neljännes valitsi voisilmäpullan suosikikseen, vaniljakierrepulla ja pullapitko saivat myös kannatusta vastaajilta.

Pulla hankitaan yleensä kaupan paistopisteeltä tai tuoreleivän osastolta. Selvästi yleisin tilanne pullan nauttimiselle on kahvin kaverina! Pulla tarjoaa hyvän syyn herkutella ja juoda kahvia, pitää tauon arjen askareista sekä ilahduttaa itseä ja läheistä.

 

148639 Vaasan Kotiuunin Korvapuusti ja latte web

 

Koronapandemia on vaikuttanut jossain määrin pullan syöntiin. Vastaajissa oli sekä niitä, joilla pullan syönti oli lisääntynyt, kuin myös niitä, joilla se oli vähentynyt. Osalle pulla on myös tuonut lohtua poikkeusaikana.

Yli kolmasosalle (33,8 %) vastaajista etäpullakahvit ovat jo tutuksi tullut konsepti. Vaikka etäpullakahvit eivät kaikkia houkuttele, kolmannes vastaajista haluaisi järjestää etäpullakahvit tai osallistua sellaisille — pullalla on siis paikkansa myös etäkahvipöydässä.

 

Me Lantmännen Unibakella haluamme auttaa sinua laittamaan parastasi laadukkaan valikoiman rakentamisessa. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita leivonnaispakasteita, ideoita, koulutusta sekä paistopisteiden, että ammattikeittiöiden kokonaisvaltaista ratkaisua. Tutustu tuotevalikoimaamme sekä palveluihimme ja erilaistu avullamme!


Tutustu tuotteisiimme ja ratkaisuihimme:
Leivonnaispakasteet
Myymäläleivonta
Food Service
Koulutus