HubSpot Video

 

Hampurilaiset ovat vakiinnuttaneet asemansa suomalaisten ruokalistalla ja niitä nautitaan reippaaseen tahtiin. Tekemässämme suomalaisten hampurilaisten kulutusta kartoittavassa kyselyssä (helmi-maaliskuu 2019, n=1002) vastaajista 10 % kertoi syövänsä hampurilaisia päivittäin kodin ulkopuolella. 11 % syö hampurilaisen 3–5 kertaa viikossa. 

Tuhannen vastaajan tutkimuksessa käy ilmi, että tärkein yksittäinen kriteeri, jota asiakas arvostaa burgerissa, on maku. Vastaajista 58 % kertoi tekevänsä valintansa maun perusteella. Koska kuluttaja ei voi tietää uusien tuotteiden makua etukäteen, kannattaa annoksen ainesosat kuvailla listaan tarkasti ja panostaa herkullisiin annoskuviin.

Myös hinta (40 %), tuoreus (36 %) ja houkutteleva ulkonäkö (33 %) korostuvat valintakriteereinä.

Hampurilaissämpylä viestii burgerin laadusta

Tutkimuksen mukaan hampurilaissämpylällä on erittäin suuri merkitys ruokailijalle. Vastaajista 38 % pitää hampurilaissämpylän korkeaa laatua tärkeänä burgerille, ja 36 % erittäin tärkeänä.

Tulkinta hampurilaissämpylän korkeasta laadusta syntyy sämpylän rakenteen, maun ja ulkonäön kokonaisuudesta. 

Hampurilaissämpylä on ensimmäinen asia, johon ruokailija kiinnittää huomionsa, joten sämpylän on oltava houkutteleva. Koostumuksen pitää sopia yhteen reseptin kanssa ja kokonaisuus pitää olla oikein valmistettu. 

Trendinä on korkeat ja halkaisijaltaan pienemmät sämpylät, jotka ovat nousseet kansainvälisestikin suosioon. Pienempi ja korkeampi sämpylä mahdollistaa muhkean pihvin tuoden näin annokseen näyttävyyttä.

Kiiltäväpintaiset briossit ovat monelle nykyisin lupaus laadusta. Toiset kaipaavat ripotteita suutuntumaa antamaan ja valitsevat vaikkapa unikon- tai seesaminsiemenillä ryyditetyn sämpylän hampurilaiseensa.

Paras burgeri on enemmän kuin osiensa summa

Tutkimuksen lisäksi haastattelimme tuntemiamme hampurilaisten ystäviä ja kysyimme, mikä heidän mielestään tekee hampurilaisesta laadukkaan. Pääsääntöisesti vastauksissa korostui tunne hyvästä kokonaisuuudesta, hampurilaissämpylästä ja pihvistä.

Hampurilaisen ulkonäön arvioinnin jälkeen ruokailija kiinnittää huomionsa myös käytännölliseen seikkaan – miten helposti syötävältä hampurilainen näyttää. Mutta hampurilaisen kannen alta löytyy lopulta vastaus, toimiiko kokonaisuus täytteineen hyvin yhteen!

Tässä muutamia ajatuksia noin 25–35-vuotiailta helsinkiläisiltä:

– Kauniisti paistettu briossi viestii heti laadusta. Yksi minulle tärkeä ominaisuus on sämpylän koostumus. Pitää olla koostumusta ja kestävyyttä. Sämpylän pitää pelata yhteen pihvin ja muiden täytteiden kanssa myös maussa. Vaikkapa se briossisämpylä ei aina ole oikea valinta makeutensa takia, kun taas välillä se on juuri se, mitä haluaa.

– Ulkonäkö on tietysti ensimmäinen asia, mihin kiinnittää huomiota, mutta ehkä enemmän sen kautta, onko hampurilainen helposti syötävissä. Liian korkeat ja kastikkeiset taideteokset vaativat haarukkaa ja veistä, mutta kyllähän oikeat burgeriharrastajat syövät burgerinsa käsin.

Me Lantmännen Unibakella haluamme auttaa sinua laittamaan parastasi laadukkaan valikoiman rakentamisessa. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita leivonnaispakasteita, ideoita, koulutusta sekä paistopisteiden, että ammattikeittiöiden kokonaisvaltaista ratkaisua. Tutustu tuotevalikoimaamme sekä palveluihimme ja erilaistu avullamme!

New call-to-action

Lue lisää aiheesta:

Craft Burger -sämpylät vastaavat uusimpaan kuluttajatrendiin

Premium Burgeriin kannattaa panostaa

True Fast Food - paremman fast foodin asialla

Rakenna burger oikein

Burgereiden reseptit

Hampurilaissämpylät


Tutustu tuotteisiimme ja ratkaisuihimme:
Leivonnaispakasteet
Myymäläleivonta
Food Service
Koulutus