Kätevyys ja helppous ovat tehneet street foodista eli urbaanista katuruoasta menestyksen.  Street foodin syöminen on maukkaampaa, tuoreempaa ja nopeampaa kuin eineksiin turvautuminen. Ihmiset janoavat uusia makuelämyksiä. Ja niitähän totisesti riittää!

Myös erilaisia ruokavalioita noudattaville tupsahtelee jatkuvasti maukkaita uutuuksia. Erityisesti vegaanisten ja kasvipohjaisten proteiinien vaihtoehtojen kysyntä kasvaa koko ajan ekologisuuspyrkimysten ja uusien kasvisruokainnovaatioiden ansiosta. Tarjonta on monipuolistunut, ja vegaani ja sekasyöjä löytävätkin nyt sapuskansa samasta kojusta!

 

5 street foodin suosion salaisuutta!

 1. Menossa mukana 
  Street food -annoksen syöminen on helppoa sovittaa päivän askareisiin. Annoksen voi napata mukaan ja syödä vaikka matkalla paikasta toiseen.

 2. Helppous
  Street food on tehnyt laadukkaasta premium-ruoasta helposti omaksuttavaa. Lyhyet ruokalistat helpottavat ihmisen ostopäätöstä. Edullinen hinta taas takaa sen, että street foodilla on mahdollista herkutella toistuvasti.

 3. Spontaanius
  Street foodin syöminen on kokemus kaikille aisteille, ja sen ääreen ajaudutaan yleensä spontaanisti mielitekojen houkuttelemana. Mikään ei ole mukavampaa kuin maistella uusia makuja hauskassa, rennossa ja menevässä paikassa ilman etukäteissuunnittelua tai varauksia!

 4. Monipuolisuus
  Street food on monipuolista perinneruokaa mielenkiintoisista kulttuureista. Katuruoka tarjoaakin uusia makuelämyksiä aidolla ja kotikutoisella tavalla. Valinnanvaraa on valtavasti!

 5. Uutta ja vanhaa
  Street food yhdistetään kesään, aurinkoon ja mielikuviin, jossa myyntikojut tulevat ja menevät tarjoten jatkuvasti uusia makuelämyksiä. Värikkäät katuruokakioskit ja ruokarekat tuovat eloa hiljaisille kaupunkialueille. Toisaalta suomalainen katuruokaperinne vilisee lihapiirakoita, lörtsyjä, vetyjä ja makkaraperunoita, kaikilla mausteilla...
HubSpot VideoHuomioi nämä 4 katuruoan kulmakiveä omissa annoksissasi!

 

 1. Näyttävyys
  Street foodin pitää tarjota kokemuksia kaikille aisteille. Kokemus syntyy ruokapaikan energisestä tunnelmasta ja jännittävästä ruokalistasta. Näyttävät ja huomiota herättävät annokset houkuttelevat jakamaan kuvia Instagramissa. Panosta siis näyttävyyteen!

 2. Aitous
  Katuruoka on aitoa! Usein kauppiaat ovat lähtöisin eri maista ja maanosista, ja he valmistavat ruokaa intohimolla, jolloin siitä huokuu ylpeys omista juurista. Tee siis ruokaa suurella sydämellä ja anna innostuksen näkyä!

 3. Läpinäkyyvys 
  Läpinäkyvyys on street foodissa keskeistä, sillä se viestii raaka-aineiden tuoreudesta ja laadukkuudesta. Asettele siis ruoka avoimiin astioihin tai avoimen sämpylän väliin, jotta raaka-aineet ovat helposti nähtävillä.

 4. Vegaanisuus
  Vegaanisuus on kasvava trendi. Vegaaniseen katuruokaan keskittyviä kauppiaita tulee jatkuvasti lisää ja vanhatkin kauppiaat ottavat valikoimiinsa vegaanisia annoksia. Perinteisistä katuruoka-annoksista tehdään vegaanisia versioita, jolloin ne käyvät kaupaksi isommalle yleisölle. Ota siis nyhtikset ja härkikset osaksi ruokalistaasi!

 

Fast food -valikoima uudistuu Lantmännen Unibakella vuonna 2021. Tutut Schulstad Bakery Solutions -sämpylät muuttuvat Vaasan Street Food -brändin alle ja mielenkiintoisia uutuuksia lanseerataan. Vaasan Street Food on tuttu merkki kotikeittiöistä ja nyt myös ammattilaisille! Löydät uudet, tyylikkäät laatikot omasta tukustasi. Suurin osa Lantmännen Unibaken sämpylöistä leivotaan Vantaan Petikon leipomossa ja valikoimassa on mukana muutamia kansainvälisiä makuja, kuten Pretzel Burger Saksasta.

 

Löydä meiltä inspiroivat Vaasan Street Food -sämpylät ammattilaisille. Sämpylöistä voit rakentaa esimerkiksi seuraavia katuruokaherkkuja:

Bangkok Bang

Buenos Aires Bull

Louisiana Lush

Middle East Millionaire

Stockholm Stack

Tokyo Trap

Copenhagen Crush

Tennessee Temptation


Me Lantmännen Unibakella haluamme auttaa sinua laittamaan parastasi laadukkaan valikoiman rakentamisessa. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita leivonnaispakasteita, ideoita, koulutusta sekä paistopisteiden, että ammattikeittiöiden kokonaisvaltaista ratkaisua. Tutustu tuotevalikoimaamme sekä palveluihimme ja erilaistu avullamme!

New call-to-action
Lue lisää aiheesta:

Burger Battlen voittaja neuvoo - näin teet mahtavan burgerin!
Laadukas hampurilaissämpylä on ruokailijalle ratkaiseva tekijä
Rakenna burger oikein

Take away -myynnin vinkkejä ammattikeittiöille

Vinkkejä ammattikeitöille koronaviruksen aikana


Tutustu tuotteisiimme ja ratkaisuihimme:
Leivonnaispakasteet
Myymäläleivonta
Food Service
Koulutus