Tyypillisesti asiakas lähestyy vitriiniä hitaasti ja harkiten. Aivan kuin tarkoitus olisi vain katsella. Lyhyen harkinnan jälkeen lähes jokainen asiakas tarttuu ottimiin ja nappaa paperipussin käteensä. Kysytäänpä ihmisiltä, mitä ja miksi he tällä kertaa valitsevat paistopistevalikoimasta. 

- Ostan kinkku-juustocroissantin kotiin. Syön sen kahvin kanssa, kertoo vanhempi herrasmies ja ottaa tuotteen pussiin varmoin ottein. Ilmeisesti tuttu rutiini. Makeita hän ei syö koskaan.

Samalla paikalle saapuu toinenkin herra. Hänellä pussiin sujahtaa muutama korvapuusti

- Ostan näitä kotiin ja keitän kahvit! Toki ensin syön ruoan, joten nämä ovat jälkkäreitä.

Lantmännen Unibaken tuore tutkimus kertoo myös, että pulla pitää pintansa arvostettuna arjen tuotteena. Pulla nähdään hyvänä välineenä irrottautua arjesta ja kuunnella hetken itseään ja muita. (Kilde 2021)
mita-paistopisteelta-ostetaan-ja-miksi

Myös harkiten valintansa tekevä rouva tyynnyttelee herkkuhammastaan. Kaunis omenainen lettiviineri syödään kotona, koska kahvilat eivät ole koronan takia auki.

Nähtävästi iltapäiväkahvit ovat hyvä syy poimia paistopisteen valikoimasta jotain hyvää. Ostetaan tuotteita silti muuallekin. Nimittäin töihin.

- Töihin evääksi, sanoo työhaalareihin pukeutunut mies ja nappaa kinkku-juustokolmion

Kovin harva työikäinen tunnustaa syövänsä herkkuja. No, on vasta lounasaika.

Oransseihin huomiovaatteisiin sonnustatunut mies pyydystää kuitenkin pihteihinsä kanelimunkin.

- It’s sweet, it’s good.

Tuore Lantmännen Unibaken tutkimus kertoo samaa - kuluttajat hakevat paistopisteiltä herkullisia elämyksiä (Kilde 2021). Vastapaistettu on arjen luksusta, niin tutkimuksessa kuin K-Supermarket Hämeenkylän paistopisteellä.

kysyimme-asiakkailta-mita-paistopisteelta-ostetaan-ja-miksi

Riisipiirakoita, riisipiirakoita, riisipiirakoita!

On olemassa tuote, jota ilman suomalaiset eivät pärjää. Se on riisipiirakka. 

Riisipiirakoita uppoaa asiakkaiden ostoskärryihin kovalla vauhdilla. Evääksi töihin, välipalaksi pojalle ennen treenejä, huikopalaksi nopealle mökkireissulle. Riisipiirakat ovat helpompi eväs, kuin voileivät, joiden voitelu on hankalaa.

- Vien riisipiirakoita metsäretkelle, esittelee nuori ulkoilupukuun sonnustautunut mies. Hän aikoo paistaa piirakoita nuotiolla nakkien kanssa. Mielenkiintoinen yhdistelmä.

Kiireisen oloinen mies lappaa perunapiirakoita pussiinsa, kunnes hän huomaa, etteivät ne olekaan riisipiirakoita. 

- Ei se minua haittaa, nämäkin ovat hyviä! hän huikkaa hyväntuulisesti. Piirakka kuin piirakka.

Myös Lantmännen Unibaken myynneissä nähdään riisipiirakan vahva rooli suomalaisissa kodeissa. Varsinkin kun paistopisteet pakkaavat riisipiirakoita valmiiksi monipakkauspusseihin, kauppa käy.
kysyimme-mita-paistopisteelta-ostetaan-ja-miksi

Asiakkaiden vinkkejä esillepanoon

Saimme aluepäällikkö Merja Hirvimäeltä hyviä nyrkkisääntöjä paistopisteen esillepanon parantamiseen. Houkuttelevalla vitriinilllä on suuri merkitys menekin kasvattamiseen, kuten myös oikealla paistolla. 

Lataa paistamista käsittelevä kätevä ja käytännöllinen paistamisen pikaopas leivonnaispakasteille.

lataa-paistamisen-pikaopas-leivonnaispakasteille
Moni asiakkaista valitsee tottuneesti tuttuja tuotteita.  Eräät kokeilevat rohkeasti uutuuksiakin, etenkin kun niitä hieman suosittelee.

- Kokeillaan nyt kuitenkin tätä salami-chilipasteijaa, sanoo asiakas, joka oli jo tarttumassa tuttuun kinkkupasteijaan. - Uutuustuotteet voisi merkitä jollain tarralla. Erottuisi paremmin. 

- Kotimaisuus on ehdottomasti myyntivaltti. Sitä kannattaa korostaa, vinkkaa mies, jolla on näkemystä markkinointiin. Vaasan Salami-chilipasteija tuleekin Joutsenon leipomolta Lappeenrannasta, vaikka makumaailma on kansainvälisempi.

Niin, tuotetiedot allergeeneineen ja alkuperineen ovat tärkeässä osassa ostopäätöstä. Tuotetta ei myöskään voi ostaa, jos hintalappu puuttuu.

Esillepanoon ollaan muuten yleisesti tyytyväisiä. Vitriini on houkutteleva, selkeä, siisti ja valoisa. 

Leipämö-brändiin kiinnitetään huomiota vaihtelevasti, kun paistopisteellä asioidaan. Leipämö-nimi on hyvä ja mieleenpainuva asiakkaiden mielestä.

Psst. Tiesitkö muuten, että Leipämöt uudistuvat pian Vaasan Leipämöiksi, ja myös myymäläkalusteet saavat uuden ilmeen. Jatkossa  Leipämöt tunnistaa jo kaukaa Vaasan Leipämö -valopalloista.

mita-paistopisteelta-ostetaan


Me Lantmännen Unibakella haluamme auttaa sinua laittamaan parastasi laadukkaan valikoiman rakentamisessa. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita leivonnaispakasteita, ideoita, koulutusta sekä paistopisteiden, että ammattikeittiöiden kokonaisvaltaista ratkaisua. Tutustu tuotevalikoimaamme sekä palveluihimme ja erilaistu avullamme!


Lue lisää aiheesta:

Ammattilaisen 3+1 nyrkkisääntöä K-Supermarket Hämeenkylän paistopisteeltä

Leipomoalan trendit näkyvät K-Market Sellon paistopistevalikoimassa

Vältä näitä 6 virhettä esillepanossa

6 vinkkiä - näin rakennat ruuhkahuippuja tukevan valikoiman paistopisteeseen

Huomioi nämä 5 ruokatrendiä valikoimassasi

Lisää myyntiä leivonnaispakasteiden oikealla paistamisella

Lantmännen Unibake - Vastuullisuus

Hallitse hävikkiä

Reseptipankki


Tutustu tuotteisiimme ja ratkaisuihimme:
Leivonnaispakasteet
Myymäläleivonta
Food Service
Koulutus