Hampurilainen on kokonaisuus ja osiensa summa, jossa syöjä kiinnittää huomionsa ensimmäisenä sämpylään. Panosta siis hyvää ensivaikutelmaan, sillä laadukas sämpylä voi olla makunautinnon ratkaiseva tekijä!

Laadukkaita sämpylöitä löydät Vaasan Street Food -tuotevalikoimastamme jokaiseen tyyliin ja makuun. Jotta saat niistä kaiken hyödyn, keittiömestarimme Marko Hirvonen antaa sinulle huippuhyvät vinkit parempiin burgereihin.

Psst! Vauhdita kesän myyntiä ja ota talteen parhaat street food -reseptit koottuna yhteen esitteeseen. Lataa esite tästä alta! 

New call-to-action

Sämpylällä on street foodissa tärkeä tehtävä

Sämpylä pitää kokonaisuuden kasassa ja sen tarkoituksena on pitää ruokailijan syöminen helppona. Sämpylän rakenteen tulee olla pehmeä ja ilmava, jotta sitä on helppo haukata. Monet pitävät, että sämpylässä on jotain erityistä – kiiltoa, muotoja, ripotteita tai taikinassa jotain pientä ekstraa. Sämpylä on edukseen lämpimänä, paahdettuna tai parilan kautta.

4 suositusta, jolla rokkaat kevään ja kesän street food -myynnin

Sämpylät ovat nykyään muutakin kuin klassista sämpylää seesaminsiemenillä. Esimerkiksi perunasämpylä, brioche, juureen leivottu tai rukiinen sämpylä nostavat street foodin aivan uudelle tasolle.

1. Potato Burger on tällä hetkellä erittäin trendikäs sämpylä. Ei ihme, sillä se on kuohkea ja perunainen, todellinen premium hampurilaissämpylä. Potato Burger on vegaaninen, ja se sopii kaikille vegaaneille ja vegaanisista vaihtoehdoista kiinnostuneille. Potato Burger, kuten muutkin fast food -sämpylämme, on leivottu Petikon leipomossamme Vantaalla.

Potato Burger -sämpylää voi hyödyntää muun muassa näissä maailmanluokan resepteissä. Nappaa käyttöön!

Vegaaninen kikhernehampurilainen


Tennessee Temptation


Tokyo Trap


Louisiana Lush


Bangkok Bang


2. Craft Burger Rye on taikinajuureen leivottu rukiinen ja unikonsiemenillä koristeltu hampurilaissämpylä, joka on kehitetty suomalaisten makumieltymyksiin. Craft Burger Rye on erinomainen vaihtoehto ammattikeittiöille erottautua burgereillaan muista. Craft-tuoteperheen burgerit ovat saaneet kohota ja asettua vapaasti muotoonsa, jolloin lopputuloksena on rustiikkista vaihtelua. Korkea ja kapea profiili erottaa Craft Burgerit edukseen muista hampurilaissämpylöistä ja korostaa hienosti paksua pihviä. Kokeile rukiista craft burger -sämpylää esimerkiksi  Fuji burgerissa.

571797 Craft Burger Rye mood screen

 

3. Bronx burgerin kiilto ja kanteen painettu kaiser-kuviointi tuo annokseen näyttävyyttä ja luonnetta! Ilmava Bronx Burger sisältää taikinajuurta, joka tuo hampurilaissämpylään makua ja rakennetta. Laadukas hampurilaissämpylä erottaa peruspurilaisen kunnon burgerista – kun otat valikoimaasi premium hampurilaissämpylöitä, voit erottautua kilpailijoistasi ja saat vapautta hinnoitteluun. Lähde makumatkalle ja kokeile Bronx-sämpylää esimerkiksi näissä herkkuresepteissä: Bronx burger ja Roma burger.

150182 SBS Bronx Burger hampurilaissämpylä screen

4. Craft Burger Brioche on hampurilaissämpylä, joka on saanut kohota vapaammin, tehden siitä kapeamman ja korkeamman kuin muut hampurilaissämpylämme. Craft burgerin muoto korostaa näyttävästi pihviä, ja se onkin täydellinen pari paksulle jauhelihapihville. Muotonsa lisäksi Craft Burger Briochessa on entistäkin parempi briochen maku ja rakenne; kiiltävä pinta, himpun makeutta ja voin makua.​ Premium-tason hampurilaisten suosio jatkaa vahvaa kasvuaan, joten tartu tilaisuuteen Craft Burgerin voimalla ja testaa sitä vaikkapa Crispy Chicken Brioche Burgerissa. Toisin kuin monet briossit, tämä on vegaaninen!

164843 Vaasan Street Food Craft burger Brioche hampurilaissämpylä screen (1)

Anna pääraaka-aineen loistaa

Käytä laadukasta pääraaka-ainetta, siinä ei kannata oikaista. Jos käytät naudan jauhelihaa, kannattaa valita rasvaisempi vaihtoehto, mehevimmän pihvin saat mediumina ja nyt suosiossa ovat ”smash burgerit”, joissa pihvi painetaan prässillä pannulle. Oli täytteenä sitten lihaa, kalaa tai vegeä, niin kannattaa panostaa niiden makuun ja huolelliseen valmistukseen.

Kokoa burgeri fiksusti 

Mieti kokoamisjärjestys toimivaksi prosessien ja syöjän kannalta. Raaka-aineiden tulisi olla valmiina lähettyvillä, koska kokoaminen ei saa viedä liian kauan aikaa. Parasta jälkeä tulee, kun pihvi laitetaan viimeisten joukossa kuumana burgeriin ja sen juusto on saanut sulaa kunnolla. Kastikkeet laitetaan mielellään sämpylälle, niin lihan tai kalan nesteet eivät kostuta sämpylää liikaa. 

Yksinkertainen on kaunista Suosittelemme valitsemaan sopivasti raaka-aineita, usein ”less is more” toimii parhaiten. Jokaisella aineksella tulisi olla rooli maussa tai rakenteessa, ei pidä rönsyillä liikaa. Burgeriin voi tuoda toisiaan täydentäviä vastakohtia eli joskus tulisen kastikkeen kanssa sopii makeampi sämpylä, kuten brioche. 

Lue ja katso videolta myös edellisen Burger Battlen voittajan vinkit mahtavan burgerin kokoamiseen täältä.

Vantaan Petikossa osataan leipoa fast foodia

Vaasan Street Foodin sämpylät leivotaan hampurilais- ja hot dog -sämpylöihin keskittyneessä pitkän linjan fast food -leipomossamme Vantaan Petikossa. Leipomon taitavat leipurit ovat pyöräyttäneet uunista ulos pitkälti yli 3 miljardia herkkusämpylää! 

Petikossa ei käytetä lainkaan maitoa ja munaa, joten samat sämpylät sopivat monille allergikoille ja vegaaneille. Sämpylät pakastetaan heti, joten niissä säilyy tuoreus ja pehmeys. Näin voit sulattaa niitä kysynnän mukaan ja pitää hävikin kurissa.

 

Fast food -valikoima uudistuu Lantmännen Unibakella vuonna 2021. Tutut Schulstad Bakery Solutions -sämpylät muuttuvat Vaasan Street Food -brändin alle ja mielenkiintoisia uutuuksia lanseerataan. Vaasan Street Food on tuttu merkki kotikeittiöistä ja nyt myös ammattilaisille! Löydät uudet, tyylikkäät laatikot omasta tukustasi. Suurin osa Lantmännen Unibaken sämpylöistä leivotaan Vantaan Petikon leipomossa ja valikoimassa on mukana muutamia kansainvälisiä makuja, kuten Pretzel Burger Saksasta.

 

Lue lisää aiheesta:

Mikä on street foodin suosion salaisuus?

Joko tunnet street foodin uudet tuulet?

Burger Battlen voittaja neuvoo - näin teet mahtavan burgerin!
Laadukas hampurilaissämpylä on ruokailijalle ratkaiseva tekijä
Rakenna burger oikein

Take away -myynnin vinkkejä ammattikeittiöille

Vinkkejä ammattikeitöille koronaviruksen aikana

 

Me Lantmännen Unibakella haluamme auttaa sinua laittamaan parastasi laadukkaan valikoiman rakentamisessa. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita leivonnaispakasteita, ideoita, koulutusta sekä paistopisteiden, että ammattikeittiöiden kokonaisvaltaista ratkaisua. Tutustu tuotevalikoimaamme sekä palveluihimme ja erilaistu avullamme!


Tutustu tuotteisiimme ja ratkaisuihimme:
Leivonnaispakasteet
Myymäläleivonta
Food Service
Koulutus