– Aamut ja iltapäivät ovat meillä vilkkainta aikaa. Silloin tästä haetaan työmatkalla aamiaista, matkapurtavaa tai syömistä työpaikalle, kauppias Niko Grönberg kertoo paistopisteen vierellä.

Myös kesällä väki hakee suositusta paistopisteestä herkkuja niin töihin kuin kesälomarientoihin.

Kun kauppiaalta kysyy hänen omaa suosikkiaan, hän vastaa empimättä:

– Hyvä Schulstadin croissant maistuu aina!

Asiakkaiden kesäsuosikkeja ovat suolaisista leivonnaista Vaasan Fetajuustokolmiot, Vaasan riisipiirakat ja juurikin ne Schulstadin croissantit.

Makeiden leivonnaisten ykkössuosikki on Schulstadin Mansikkawiener. Tuore mansikka yhdistettynä herkulliseen wieneriin, on asiakkaiden mieleen. Kauppiaan mukaan myös Vaasan Mustikka Jättimuffinit ovat suosittu piknik-herkku ja Vaasan Tuplatäytepulla maistuu kesällä sekä talvella.

– Kestosuosikkeja ovat Schulstad croissantien lisäksi Vaasan piirakat ja Vaasan Perinteinen Korvapuusti – se maistuu suomalaisille aina.

Ruoholahden-Kmarketin-paistopisteen-kesaherkut

Runsas valikoima takaa paistopisteen suosion!

Arkiaamuina kaupassa aloitetaan paistaminen kello 5.00. Kun kaupan ovet avataan 6.30, leijailee metron liukuportaisiin ja kadulle asti vastustamaton tuoreiden leivonnaisten tuoksu. Aamun aikana paistopisteen uunissa paistetaan noin 100–120 pellillistä vitriiniin nostettavia herkkuja.

– Aamulla 95 prosenttia asiakkaistamme ostaa jotakin paistopisteestä. Aamulla mukaan otetaan usein suolaisia leivonnaisia, päivällä sitten haetaan kahvipullat. Iltapäivällä tulevat koululaiset, jotka ostavat mielellään jotakin pientä ja edullista, hän kertoo paistopisteen päivänkierrosta.

Paistopiste sijaitsee lähellä kassoja. Niko Grönbergin mukaan erityisesti aamukiireiset asiakkaat ovat tähän järjestelyyn tyytyväisiä. Ihmisillä on kiire metrolle ja töihin. Oma suosikkiherkku valitaan nopeasti ja sitten jatketaan matkaa. Paistopisteen vieressä on myös kahvimyynti, joten aamun perustarvikkeet saa napattua helposti mukaan.

– Aamulla otan tästä mielelläni Vaasan Riisipiirakoita. Joskus kyllä maistuu vaihtelun vuoksi myös Schulstadin croissant, asiakas paistopisteeltä huikkaa.

– Minä taas otan mukaan Vaasan Fetajuustokolmion. Se on ruokaisa. Mutta vaihtelua on hyvä olla, ettei aina tarvitse syödä samaa, toinen asiakas jatkaa.

LM_paistopisteen-kesäsuosikit3

Kauppias Niko Grönbergin mukaan paistopisteen menestyksen edellytys onkin nimenomaan runsas valikoima.

– Kannustan kaikkia rohkeasti kokeilemaan runsasta valikoimaa. Olen huomannut, että hyvä valikoima myy. Silloin löytyy kaikille vaihtoehtoja. Oman kokemukseni mukaan aika nopeasti saa sen näppituntuman kuinka paljon mitäkin lajia kannattaa paistaa. Leivonnaispakasteet ovat myös siitä hyviä, että hävikkiä ei synny, kun paistaa aina sen verran, minkä tietää menekin olevan.

 

Kaikki paistaa ja maltti on valttia

Niko Grönbergin mukaan paistopisteen vitriiniä on päivän aikana hyvä tarkkailla ja paistaa tuotteita sen mukaan mitä niitä menee.

– Meillä on pieni kauppa ja tiivis porukka. Kaikki osaavat paistaa. On myös tärkeää, että vitriinissä olevat tuotteet on oikein paistettu. Sanoisin, että paistamisessa ei saa hoppuilla. Oikein paistetut tuotteet tekevät kauppansa, hän korostaa.
lataa-paistamisen-pikaopas-leivonnaispakasteille
Hän myöntää, että paistopiste sitoo henkilökuntaa ja vaatii hieman ylimääräistä työtä, mutta hänen mielestään se kannattaa.

– Meidän kaupassa paistopistetuotteet ovat yksi tärkeimmistä tuoteryhmistä. Uskon, että se kaupasta tuleva herkullinen leivonnaisten tuoksu, saa ihmiset tulemaan kauppaan ostoksille.

Kauppiaan mukaan hän myös kuuntelee herkällä korvalla asiakkaitaan. Vitriiniin hankitaan usein tuotteita juuri asiakkaiden toiveiden mukaan. Viime vuosina esimerkiksi kasvisvaihtoehdot ovat lisänneet suosiotaan.

– Asiakkaat ovat hyvin perillä uutuuksista ja heidän toiveita kannattaa kuunnella, hän kannustaa.

LM_paistopisteen-kesäsuosikit7

 

Me Lantmännen Unibakella haluamme auttaa sinua laittamaan parastasi laadukkaan valikoiman rakentamisessa. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita leivonnaispakasteita, ideoita, koulutusta sekä paistopisteiden, että ammattikeittiöiden kokonaisvaltaista ratkaisua. Tutustu tuotevalikoimaamme sekä palveluihimme ja erilaistu avullamme!


Lue lisää aiheesta:


Sulattaen valmiit leipomotuotteet ratkaisevat kesäsesongissa!
Tältä näyttävät oikein ja väärin paistetut leivonnaispakasteet - katso kuvat
Mitä paistopisteeltä ostetaan ja miksi? Kysyimme asiakkailta!
Ammattilaisen 3+1 nyrkkisääntöä K-Supermarket Hämeenkylän paistopisteeltä
Lantmännen Unibake - Vastuullisuus
Reseptipankki

 

Tutustu tuotteisiimme ja ratkaisuihimme:


Leivonnaispakasteet
Myymäläleivonta
Food Service
Koulutus