Näyttävyys ja oikea hinta ovat esillepanon tärkeimmät opit

Hannu Nordlund on Ähtäri Zoon uusi keittiötoimenjohtaja, joka vastaa muun muassa Snowpanda Deli & Cafén pyörittämisestä. Nordlundilla on takanaan pitkä ura ammattikeittiöiden parissa ja hänelle onkin kertynyt kokemusta erilaisista vitriineistä ja esillepanosta. Nordlundin mukaan tärkeimmät opit liittyvät tuotteiden näyttävyyteen ja tietysti siihen, että myös hinnan pitää olla kohdillaan. Nordlundin mukaan samoja komponentteja voi käyttää useaan eri tuotteeseen, eikä leipätuotteita tarvitse olla kuin kolme tai neljä, sillä variantteja pystyy tekemään näistäkin.

Lantmännen Unibaken keittiömestari Marko Hirvonen pyydettiin paikalle kouluttamaan Snowpanda Deli & Cafén henkilöstöä, sillä Nordlund tunsi Hirvosen taidot puhua ja kouluttaa.

Esillepano- ja vitriinikoulutuksen avulla vitriini yksinkertaistettuun ja selkeään myyntikuntoon

Snowpanda Cafén valikoimaa on esillepano- ja vitriinikoulutuksen jälkeen yksinkertaistettu. Yhtenä ajatuksena koulutuksessa oli, että kahvilassa tehdään tuotteita käyttäen sesongin raaka-aineita. Sesongin raaka-aineita voi hyödyntää sekä täytetyissä leivissä, mutta yhtä lailla esimerkiksi tuunatuissa pullissa

Pullaa menee Nordlundin mukaan muutenkin paljon. Pulla ja kahvi -combo on kesä-heinäkuun sesongissa isossa osassa.

“Olemme löytäneet Lantmännen Unibaken avulla tuotteita, joita on helppo paistaa ja laittaa sellaisenaan myyntiin”, Nordlund kertoo tuotteiden suosiosta.

 
Esillepano pullat

Herkulliset pullat tekevät kauppansa erityisesti kesä-heinäkuun sesongissa.  Kuva: Ähtäri Zoo

Uusilla esillepanotavoilla tekeminen nousee uusiin sfääreihin

Nordlund kertoo, että esillepano- ja vitriinikoulutuksesta jäi erittäin paljon käteen. Vitriinikoulutuksesta löydettiin uusia tapoja toimia, ja kahvilan tapa rakentaa vitriini nousi uusiin sfääreihin. Nordlundin mukaan koko työporukka alkoi miettiä, miten he voisivat kehittää tekemistään kustannustehokkaasti. Tämä helpotti myös Nordlundin omaa työtä.

“Opit menevät aina laajemmin läpi, kun joku ulkopuolinen asiantuntija tulee kouluttamaan”, Nordlund pohtii.

Suurimmalle osalle Snowpanda Cafén työntekijöistä Lantmännen Unibaken paistotuotteet olivat vähemmän tuttuja, ja työntekijät saivatkin vitriinikoulutuksen ohessa tietoa uusista tuotteista.

Tärkeimpiä oppeja vitriini- ja esillepanokoulutuksesta Snowpanda Deli & Caféssa saatiin miettimällä kouluttajan kanssa yhdessä, mitä tuotteita voi käyttää ja miten esimerkiksi täyte laitetaan leipiin niin, että leipä saadaan runsaaksi ja houkuttelevaksi.

Vitriini Snowpanda CafeLantmännen Unibaken esillepanokoulutus toi uusia tapoja tehdä. Kuva: Ähtäri Zoo

"Helpompi kuunnella ammattilaista, jonka osaamisaluetta vitriinin houkuttelevuus on"

Koulutuksen jälkeen Snowpanda Deli & Cafén vitriini tullaan muistamaan laajuudestaan ja näyttävyydestään. Kiitosta esimerkiksi erityisruokavalioiden huomioimisesta on Nordlundin mukaan asiakkailta tullut paljon.

“Asiakkaiden mielestä meidän vitriinimme on todella selkeä. Suolaiset ovat ylhäällä ja makeat alhaalla. Vitriiniä ei joudu katsomaan moneen kertaan saadakseen selvyyden sisällöstä”, Nordlund kehuu.

Nordlund kertoo vitriinivalikoiman elävän, kun asiakasmäärä vaihtelee reilustikin. Jotta vitriini näyttäisi runsaalta, sitä voidaan täyttää koulutuksesta saatujen oppien avulla esimerkiksi niin, ettei täytetä koko hyllysyvyyttä, vaan pistetään tuotteita reilusti vitriinin etureunoille. Tärkeintä on, että asiakas näkee tuotteet.

Myös erilaisia tuotevaihtoehtoja voi olla runsaasti, mutta kappalemääriä kannattaa pitää vain muutamia esillä. Snowpanda Deli & Caféssa aamupäivällä saattaa olla tarjolla eri tuotteita kuin iltapäivällä. Eioota ei myydä ikinä, vaan aina tarjotaan tilalle korvaavaa tuotetta.

“Kaiken kaikkiaan vitriinikoulutuksesta jäi erittäin hyvä fiilis. Järjestämme joka vuosi koulutuksia ja pyydämme kyllä koulutusapua Lantmännen Unibakelta ensi vuonnakin. Helpompi kuunnella ammattilaista, jonka osaamisaluetta vitriinin houkuttelevuus on, niin reseptiikan kuin esillepanon suhteen”, Nordlund päättää.

 

Vitriini Snowpanda Cafe

Vitriinikoulutuksen jälkeen opit on laitettu Snow Panda Caféssa käytäntöön. Kuva: Ähtäri Zoo

Ähtäri panda

Vitriinin sisällön ja esillepanon ohella Ähtärissä voi ihailla myös ihastuttavia pandoja! Kuva: Ähtäri Zoo

Ähtäri Panda

Pyryllekkin saattaisi maistua Snowpanda Deli & Cafén vitriinin kutsuvat herkut, vaikkei bambua taida vitriinistä löytyäkään. Kuva: Ähtäri Zoo
 

Me Lantmännen Unibakella haluamme auttaa sinua laittamaan parastasi esillepanossa. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita leivonnaispakasteita, ideoita, koulutusta sekä paistopisteiden, että ammattikeittiöiden kokonaisvaltaista ratkaisua. Tutustu tuotevalikoimaamme sekä palveluihimme ja erilaistu avullamme!

New call-to-action

Lue lisää aiheesta: