Solo Sokos Hotel Paviljongin aamiaisen vuoropäällikkö Anna Ruuskanen kertoi meille, miten heillä taikinaleivonta sujuu. Hän kertoo, että henkilökunta pitää taikinaleivonnasta, asiakkaat hämmästelevät vakuuttavaa leipävalikoimaa, ja kaikki tämä sujuu helposti ja pienellä hävikillä. Taikinaleivonta sujuu heillä erinomaisesti!

Tuore ja lämmin leipä

Taikinaleivonta on ollut tärkeässä roolissa Paviljongissa vuodesta 2012 lähtien. Isot leivät ja sämpylät leivotaan päivittäin Lantmännen Unibaken leipätaikinoista, vain ruisleivät napataan paikalliselta leipomolta. Henkilökunta tykkää, kun aina saa tarjota tuoretta leipää. Kuluttajat taas ovat ihmeissään, mitä kaikkea valikoimasta löytyy ja kehuvat sen tuoreutta.

"Meillä leipä on ihana, lämmin ja rapea. Olemme saaneet paljon kiitosta leipävalikoimastamme", Anna Ruuskanen kertoo.

Eri tavoin muotoiltuja leipätaikinoita

Monimuotoisia taikinaleipiä: erilaisia ripotteluja, taikinoiden yhdistämistä sekä muodoilla leikittelyä. Kuvaaja: Marko Hirvonen, Executive Chef

Kätevät rutiinit työhön

Paviljongin taikinaleivonnan prosessi on hiottu erinomaiseen kuntoon vuosien varrella:

  1. Erilaisia taikinoita laitetaan sulamaan pakkeihin, ne kostutetaan vuokasprayn avulla, kelmutetaan ja laitetaan kylmiöön yöksi.
  2. Toisena päivänä leivotaan. Aamulla muotoillaan leivät ja pyöritellään sämpylät. Taikinat palaavat taas kylmiöön yön yli.
  3. Kolmannen päivän aamuna taikinat ovat kohonneet kauniisti ja ne paistetaan suoraan.

Näin työ jatkuu niin, että 6–7 päivänä viikossa leivotaan. Taikinaleivonta on ollut helppoa opettaa eteenpäin.

"Opetamme, millaisia ja miten teemme. Parhaat ideat ovat syntyneet lennossa ja työn lomassa", Anna kuvailee.

Leipätaikinasta leipäpöytään

Leivontaprosessi on jaettu kolmelle päivälle. Kuvaaja: Marko Hirvonen, Executive Chef

Hävikki hoituu rutiinien avulla

Hävikkiä ei juurikaan synny Paviljongissa, koska rutiinit ovat kunnossa. Hotellin asiakasmäärän mukaan paistetaan.

"Henkilökunnalla on taitoa sulattaa leipätaikinoita tulevien asiakasmäärien mukaan, toimia fiksusti keittiössä sulkemalla vaikkapa laatikoiden pussit sekä pelisilmää ylijääneiden aamiaisleipien käytölle lounaalla", Anna kehuu.

"Ehdottomasti kannattaa kokeilla", Anna rohkaisee.

Erilaisia leipiä leipätaikinasta

Taikinoita käsitellään monipuolisin menetelmin: letitys, leikkaukset, jauhotukset. Kuvaaja: Marko Hirvonen, Executive Chef.

Tartu taikinaan ja aloita taikinaleivonta!

Leipätaikinoiden avulla voit leipoa minkälaista leipää vain haluat ja pystyt erottumaan edukseksi muista. Me olemme taikinaleivonnan erityisosaajia. Lantmännen Unibaken taikinat on suunniteltu ammattilaisten toimesta siten, että kaikki osaavat leipoa niiden avulla.

Tutustu tarkemmin Taikinaleivonnan konseptiimme: meiltä saat takuuvarmat tuotteet, koulutusta, asteittaisia työohjeita aloittelijoille ja kokeneemmille sekä erilaisiin tilanteisiin suunnitellut, helpot rutiinit. Mikäli haluat kuulla lisää taikinaleivonnasta, ota meihin yhteyttä!

Juttu on julkaistu aiemmin Lantmännen Unibaken kotisivuilla.

Lue lisää aiheesta:

Lisää myyntiä leivonnaispakasteiden oikealla paistamisella
Näin autamme sinua erilaistumaan
Taikinaleivonta
Leivontavideot
Reseptipankki


Tutustu tuotteisiimme ja ratkaisuihimme:
Leivonnaispakasteet
Myymäläleivonta
Food Service
Koulutus