Miten kesällä voi kasvattaa myyntiä, kun osaavat paistajat ovat kesälomalla? Onko uunikapasiteetti vähäinen tai sidottu muuhun paistoon? Onko edessä suuri massatapahtuma, jossa haluaisit tarjota maistuvia leivonnaisia, mutta uunia ei ole. 

Kokeile sulattaen valmiita tuotteita. Et tarvitse uunia etkä paistotaitoista henkilökuntaa, ja onnistut aina tarjoamaan tuoretta ja maistuvaa, suolaista ja makeaa – oikein makutesteissä voittanutta pullaa!

Kauppias näkee sulatettavien leipomotuotteiden edut

Nurmijärveläisen K-Market Röykän kauppiaalla Sami Ahosella on kokemusta sulattaen valmiista tuotteista jo muutaman vuoden ajalta.

- Sulattaen valmiiden tuotteiden tarjonta on kasvanut viime aikoina. Tämän päivän tuotteet ovat laadullisesti mielettömän hyviä, eivätkä ne kalpene paistettaville tuotteille maussa eikä ulkonäössä, Ahonen kuvailee.

Sulattaen valmiit tuotteet ovat kaupassa arkipäivää, ja esimerkiksi sulatettavilla Vaasan Herkkumunkeilla myyntiä tehdään huomattavasti enemmän kuin leipomosta tilatuilla munkeilla. Kun leipomomunkit loppuvat, ne todella loppuvat. Pakkasesta sulatettavia munkkeja voi puolestaan myydä niin kauan kun kysyntää riittää. Heräteostokset sijoitellaan pääkäytävälle isoissa monipakkauksissa, ja kauppa käy! 

- Kuluttajat ostavat tuotteita herkullisuuden perusteella. Eivät he pohdi sitä, ovatko tuotteet paistettuja vai sulatettuja, kertoo Ahonen.

K-Market Röykän paistopisteellä on havaittu sulatettavien leivonnaisten aikaa säästävät edut.

- Tuotteita sulatetaan puolesta tunnista tuntiin. Tämän ajan voi käyttää muuhun tekemiseen, eikä paistamisesta tarvitse silloin huolehtia. Toki jos haluaa, myös sulatettuja tuotteita voi käyttää hetken uunissa, mikä nostaa maun ja tuoksut esille, vinkkaa Ahonen.

Sulatettavat leivonnaiset ovat näppäriä myös esimerkiksi silloin, kun iltaa kohden haluaa paikata vitriinin aukkoja mutta ei enää halua paistaa uutta.

Sulattaen valmiit leipomotuotteet kesän myynnin helpottajina

Lantmännen Unibaken tuoteryhmäpäällikkö Mari Korhonen kehottaa kokeilemaan sulattaen valmiita leipomotuotteita. 

- Meillä Suomessa on pitkät aukioloajat seitsemänä päivänä viikossa. Myymälöissä ovet ovat auki jopa 24 tuntia vuorokaudessa ja tuoretta tarjottavaa pitää olla yölläkin. Pienellä henkilöstömäärällä valmiiksi paistettujen leipomotuotteiden sulattaminen on käytännössä paras tapa pitää tarjonta tuoreena.

Myyntipaikat, joissa ei ole paisto-osaamista tai edes uunia, saavat helpotusta sulattaen valmiista leipomotuotteista. Isot kesäjuhlat ja festivaalit hoituvat sekä suolaisen ja makean kahvitarjonnan suhteen parhaiten kypsillä tuotteilla.

Epäsäännöllisten asiakasvirtojen paikoissa, kuten liikenneasemilla ja kesäkioskeilla, hävikin hallinta helpottuu, kun odottamattomiin kysyntäpiikkeihin voi vastata sulattamalla valmiiksi paistettuja leipomotuotteita tarpeen mukaan. 

- Tuotteita voi sulattaa tarpeen ja kysynnän mukaan sen sijaan, että paistaisi koko laatikollisen. Jos paistaminen iltaa kohden epäilyttää, sulattamalla voi ehkäistä hävikkiä, etenkin jos ei vielä tunne omia asiakasvirtoja. 

Sulattaen valmiiden tuotteiden edut:

  • Et tarvitse uunia etkä paistajia. 
  • Reagoit nopeasti ruuhkahuippuihin tai kasvavaan kysyntään.
  • Tuotteet ovat aina tasalaatuisia.
  • Paistohävikkiä ei synny.
  • Helppo ratkaisu kesätapahtumiin!

Muista kuitenkin:

  • Huomioi sulatuksen aikataulutus ennakoimalla tarpeet.

sulattaen-valmiit-leipomotuotteet-viehkea-toffeepulla
Aina tasalaatuiset sulattaen valmiit tuotteet ovat kuluttajien suosikkeja

Kuluttajien ostopäätökseen tuotteiden valmistustapa ei vaikuta. Kaikki leipomotuotteet valmistetaan Joutsenon leipomossa tasalaatuisiksi, minkä lisäksi sulattaen valmiit tuotteet ovat takuuvarmasti aina hyvälaatuisia, sillä ne eivät kärsi esimerkiksi väärästä paistosta. Inhimilliset erheet eivät pääse vaikuttamaan sulattaen valmiiden tuotteiden valmistusprosessiin juuri ennen tarjoilua.

Kuluttajien makuhermoja sulattaen valmiit hellivät ihan tutkitustikin! Lantmännen Unibaken sulattaen valmiit pullat ovat saaneet suomalaisilta kiitosta pehmeydestä ja täytteen määrästä muun muassa keväällä 2021 tehdyssä pullatutkimuksessa*. Maistotestissä oli tuolloin mukana 151 kuluttajaa, ja sokkomaistelussa testattiin sekä sulattaen valmiita että paistettavia pullatuotteita usealta eri valmistajalta. 

Makuraadin kirkkaimpaan kolmikkoon sijoittuivat yllättäen kolme Vaasan sulattaen valmista tuotetta!

  1. Vaasan Valloittava Toffeepulla
  2. Vaasan Suloinen Kanelipulla
  3. Vaasan Valloittava Piparipulla

Kesällä maistuvat tutut marjaisat maut. Kokeile tarjota esimerkiksi uutta Vaasan Viehkeää Mansikka-raparperipullaa, Vaasan Viehkeää Kuningatarpullaa, Vaasan Vadelmamuffinia ja ihanaa kotileivonnaiselta maistuvaa SBS Marjapiirakkaa!

Avaa esite ja tutustu Lantmännenin sulattaen valmiisiin tuotteisiin.

*Lantmännen Unibake: Pullan tulevaisuuden mahdollisuudet, Kilde 03/2021

 

lataa-paistamisen-pikaopas-leivonnaispakasteille

Lue lisää aiheesta:

Miten kauppa käy? Tarkista onko vitriinisi parhaassa myyntikunnossa

3+1 nyrkkisääntöä K-Supermarket Hämeenkylän paistopisteeltä

Ammattilaisen 3+1 nyrkkisääntöä K-Supermarket Hämeenkylän paistopisteeltä

Mitä paistopisteeltä ostetaan ja miksi? Kysyimme asiakkailta

Vältä näitä 6 virhettä esillepanossa

6 vinkkiä - näin rakennat ruuhkahuippuja tukevan valikoiman paistopisteeseen

Uusia leipomotuotteita kehitetään Joutsenossa


Lantmännen Unibake - Vastuullisuus

Hallitse hävikkiä

Näin paistat oikein – lataa paistamisen pikaopas

Reseptipankki

Me Lantmännen Unibakella haluamme auttaa sinua laittamaan parastasi laadukkaan valikoiman rakentamisessa. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita leivonnaispakasteita, ideoita, koulutusta sekä paistopisteiden, että ammattikeittiöiden kokonaisvaltaista ratkaisua. Tutustu tuotevalikoimaamme sekä palveluihimme ja erilaistu avullamme!


Tutustu tuotteisiimme ja ratkaisuihimme:
Leivonnaispakasteet
Myymäläleivonta
Food Service
Koulutus