Ravintolat ja kahvilat on suljettu 31.5.2020 asti muun kuin take away -myynnin osalta. Jos teillä on vielä mahdollisuus noutomyyntiin ja on vaikeaa miettiä, miten toimia ja mitkä annokset ovat toimivia kotiin vietävinä, niin keräsimme sinulle vinkkejä.

Lue siis ideat ja katso, sopisiko jokin näistä ajatuksista teille.

 

Arjen pelastajat

Monet suomalaiset etsivät nyt kotiruokaa helposti, noutaen ja kotiin kuljetettuna. Ihmisillä ei ole välttämättä mahdollisuutta kokata kaikkea ruokaa itse, ja osa haluaa nimenomaan tilata ruoan muualta tukeakseen yrityksiä vaikeina aikoina. Niin perhekoon satsit kuin yhden ihmisen annokset kiinnostavat.

Pelasta siis asiakkaidesi arki! Mitkä tuotteet teillä normaalisti myyvät arjen suosikkeina? Entä onko suomalaisten arkisuosikkeja, joita osaisitte tehdä erinomaisesti, vaikka niitä ette normaalisti myykään?

Jotkut yritykset ovat nyt muuttaneet tilapäisesti muuttaneet konseptiaan täysin. Iltapainotteisia ravintoloita on muutettu noutolounasravintoloiksi, ja ruokalistoja on muokattu radikaalistikin sopimaan kotiinkuljetukseen.

Arkeen sopivat keitot, laatikot ja niiden kylkeen vaikka sämpylää tai focacciapalaa. Iltapäivään sopisi klassikkona korvapuusti vaikka tuunattuna pikku pyörteiksi

 

Helpot herkutteluun

Nyt kotona vietetään viikonloppujen treffi-illat, juhlat ja brunssit, joten ravintoloilta kaivataan apua tähänkin. Ihmisillä on samoja tarpeita herkutteluun ja itsensä palkitsemiseen, ja tässä yleensä olisi mukana laadukkaat ravintolahetket kodin ulkopuolella. Monilla on myös jo ikävä laadukasta ravintolaruokaa ja virtuaalisia illallisia vietetään.

Ravintolat ovat nyt myyneet pizzoja, burgereita, osa jopa brunsseja ja viikonlopun herkutteluillallisia kotiin. Osa toimittaa annokset valmiina ja lämpiminä, osa lämmitystä vaille ja muutamat niin, että annokset viimeistellään kotona.

Jos etsit laadukkaita hampurilaissämpylöitä ja valmiita reseptejä, katso meidän kokoamamme burgerien sivut. Pizzoista kannattaa muistaa, että saat valmiita Vaasan Pizzapohjia, joita saat helposti sulatettua ja avattua, koska ne on esikaulittuja. Pitaleivät sopivat monenlaisiin resepteihin, kebabin lisäksi esimerkiksi falafelin ja katkarapujen kera.

Makeaan herkutteluun yhdessä kannattaa myydä Partyboosteja eli minikokoon tuunattuja Kotoisia korvapuusteja. Entäpä koko perheelle yhteinen perhesäkki tuoretta pullaa? Voit jopa tehdä valmiin paketin herkutteluun: pullaviipaleita, munamaidon, kermavaahdon ja marjat rikkaiden ritarien laittamiseen.

 

Nopeat prosessit

Kysyntä painottuu nyt selkeästi lounaaseen ja viikonlopun illallisiin. Jotta saat annokset sopivaan tahtiin valmiiksi, kannattaa muistaa oikea reseptiikka, tehokkaat työtavat ja esivalmistelut. 

Leipomotuotteissa kannattaa pitää tuotevalikoima sopivan tiiviinä ja valita monikäyttöisiä tuotteita. Sulattaen valmiit tuotteet ovat helppoja, koska niitä saa kysynnän mukaan helposti ja niitä voi sulattaa vaikka yön yli kylmiössä.

Täytetyt leivät ovat nopeita tehdä, kun valmistelee täytteitä etukäteen. Levain leipämme voit täyttää etukäteen kylmiöön odottamaan ja pariloida viime hetkellä. Olemme tehneet reseptejä tahnoista täytettyihin leipiin, katso reseptipankistamme kätevät reseptit levitteisiin ja täytteisiin


Ilahduta pienillä eleillä

Nyt kannattaa tehdä vaikutus ja napata itselleen kanta-asiakkaita. Laadukkaan ruoan lisäksi voit tarjota mukaan kylkiäisiä, esimerkiksi sämpylän, jälkiruoaksi pullan tai wc-paperirullan, kuten Naughty BRGR. Salaattiannoksen mukaan sopii hyvin laadukas sämpylä tai palaleipä.

Käsin kirjoitetut terveiset kassiin kannattavat myös, jos sinulla on siihen hetki aikaa.

Pienikin lisämyynti hyödyksi

Eristyksissä ollessa kaikki ylimääräiset reissut jäävät pois, joten ravintolasta tai kahvilasta voisi usein ostaa samalla muutakin. Kaikkea ei kuitenkaan jaksa kotona laittaa, joten kenties tuore leipä, tuoksuva pulla tai pussillinen riisipiirakoita voisi ilahduttaa. 

Kannattaa miettiä, millä kaikella voisit tuoda iloa asiakkaillesi lisämyyntinä - oli se sitten jälkiruoka, tuoreet leivonnaiset, juomat tai muut heräteostokset.

 

Käytännön asiat kunnossa 

Tarkista vielä, että teillä on käytännön asiat kunnossa noutomyyntiin:

  • Maksaminen lähimaksulla tai mobiiliratkaisuilla.
  • Kuinka usein noutoja onnistuu ottaa.
  • Kuinka varmistetaan turvavälit, esimerkiksi tarroilla ja ohjeilla.
  • Pakkaukset pitävät ruoan oikeassa lämpötilassa.

Viime aikoina on käynnistetty kuljetusyhteistyötä kotiinkuljetusten järjestämiseksi. Yllättävätkin tahot kuljettavat, nyt jopa taksiyritykset ja kokit.

 

Huolehditaan toisistamme!

Meidän yhteyshenkilömme ovat valmiudessa auttamaan, jos kysyttävää herää. Pidämme puhelin- ja videopalavereja kotikonttoreiltamme, kunnes tilanne muuttuu.

Jos haluat jutella leipomoasioissa kanssamme, voit tätä kautta jättää meille yhteydenottopyynnön, niin soitamme sinulle.

 

Me Lantmännen Unibakella haluamme auttaa sinua laittamaan parastasi laadukkaan valikoiman rakentamisessa. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita leivonnaispakasteita, ideoita, koulutusta sekä paistopisteiden, että ammattikeittiöiden kokonaisvaltaista ratkaisua. Tutustu tuotevalikoimaamme sekä palveluihimme ja erilaistu avullamme!


Lue lisää:

Vinkkejä ammattikeittiöille koronaviruksen aikana

Kesäpaikkojen vinkit kesälle 2020

Burger Battlen voittaja neuvoo – näin teet mahtavan burgerin!

Laadukas hampurilaissämpylä on ruokailijalle ratkaiseva tekijä

Rakenna burger oikein

Burgereiden reseptit

Hampurilaissämpylät


Tutustu tuotteisiimme ja ratkaisuihimme:
Leivonnaispakasteet
Myymäläleivonta
Food Service
Koulutus