Sandwichit eli täytetyt leivät kytkeytyvät vahvasti nykyiseen street food -trendiin sekä yleiseen elämäntavan muutokseen, jossa päivän aterioita napataan matkaan ja nautitaan lennossa työmatkalla, kotona tai työpaikalla.. Take away -ruokailun suosion myötä mukaan ostettavia annoksia kannattaa suunnitella omaan valikoimaan viimeistään nyt. Lue lisää täältä, mikä on katuruoan ja noutoruoan suosion salaisuus.

Lantmännen Unibaken avainasiakaspäällikkö Sami Pyhälahti suositteleekin sandwicheihin panostamista. Täytetyt leivät kun ovat paitsi kätevä myös kustannustehokas tapa saada tarjolle ruokaisaa, maukasta ja trendikästä take away -ruokaa.
New call-to-action

 

5 sandwichin suosion salaisuutta

Take away 

Purtavan nappaaminen matkaan reissun päällä on jo totuttu tapa, eikä ole mitään syytä jättää tällaista myynnin paikkaa käyttämättä. Täytetty leipä on ruokaisa, ja kun esillepano houkuttelee, on leipä helppo ateriavalinta. Suunnittele täytteet niin, etteivät ne tipu leivän välistä sotkien ruokailijan vaatteita, ja muista pakata leivät siten, että niitä on helppo syödä vaikka yhdellä kädellä!

Koko päivän eväs

Täytetty leipä sopii todella moneen hetkeen: aamupalaksi, lounaaksi, välipalaksi, päivälliseksi ja iltapalaksi! Rakenna resepti päivän tarpeisiin sopivaksi. Aamupäivisin voit tarjota täytettyjä ruisleipiä ja iltapäivästä eteenpäin vaaleampia leipävaihtoehtoja. 

Vegevaihtoehdot

Panosta hyviin vegevaihtoehtoihin! Vegaaniset reseptit eivät ole sen vaikeampia kuin muutkaan, kun muistat hyödyntää monipuolisesti kasviproteiinia, tofua ja falafeleja ruokaisuutta antamaan.

Maailman maut

Suomalaisten klassikkotäytteiden lisäksi kannattaa rohkeasti kokeilla myös maailman makuja. Erilaiset makuyhdistelmät ja valmistustavat toimivat leivän välissä ja tekevät vitriinin tarjonnasta kiinnostavan, erottuvan ja elämyksellisen!

Vinkki! Käytä makusuunnittelussa apuna näppärää makutaulukkoa.

Aitous ja alkuperä

Ruoan alkuperä, raaka-aineet ja valmistustapa kiinnostavat kuluttajia. Kerro siis asiakkaillesi laadukkaiden tuotteiden taustoista - esimerkiksi juureen leipominen on trendikäs myyntivaltti juuri nyt!

Uutta twistiä hyvällä leivällä ja kiinnostavilla täytteillä

Elintarvikealan tunteva avainasiakaspäälikkö Sami Pyhälahti muistuttaa, että kuluttaja tekee ostopäätöksen tuotteen ulkonäön perusteella. Siksi sandwichien ulkonäköön ja vitriinin esillepanoon kannattaa panostaa.

Koska kuluttajat arvostavat valintojen hetkellä elämyksellisyyttä ja näyttävyyttä, leipien erilaisilla muodoilla saadaan esillepanoon yllättävän piristävä vaikutus.

- Vitriiniin kannattaa valita samanaikaisesti monen muotoisia leipiä: esimerkiksi Vaasan Ruispuolikuu, juustokolmiosämpylä, subityyliset tummat ja vaaleat patongit ja viipaloitu levain leipä yhdessä antavat kuluttajalle paljon valinnanvaraa ja tekevät esillepanosta kiinnostavan ja houkuttelevan, kertoo Sami. 

- Oma henkilökohtainen suosikkini on ehdottomasti Vaasan Pitkä Ruis, joka on loistava tuote! Pidän myös todella paljon Vaasan Pitkästä Kaurasta. Molempia leipiä on saatavilla pienempänäkin palana, joten niitä on mahdollista tarjoilla sekä isoon että pieneen nälkään.

Yhdistettyinä erimuotoisiin ja erityyppisiin leipiin kiinnostavat täytteet antavat potkua sandwicheihin.

Ota avuksesi alla oleva makutaulukko, jota voit käyttää tukena täytteiden suunnittelussa. Voit valita perusvarman, suositun, nosteessa olevan ja juuri nyt trendikkään täytevalikoiman vaihtoehdoista mitä tahansa proteiinia, juustoa ja kastiketta tai makumaailmaa, ja onnistut takuulla herkullisen sandwichin täyttämisessä!

sandwich-makutaulukko-lantmannen-unibake
Vaikka sandwichien täyttämisessä saa olla luova ja kokeellinen, vanhoja, hyviksi todettuja makuja ei kannata unohtaa etenkään, jos asiakkaat niitä odottavat.

- On muistettava, että ihan perustäytteet kuten kinkut, juustot, suolakurkut, kananmunat toimivat edelleen, ja valikoimaa kannattaa viilata oman asiakaskunnan makuun. On hyvä tietää, millaisille vaihtoehdoille omassa asiakaskunnassa on kysyntää, Sami muistuttaa.


Räätälöi sandwichit oikein - pyydä apua valikoiman suunnitteluun


Jotta tietäisit, miten luovaksi täytteiden suhteen kannattaa omassa valikoimassa heittäytyä, on ensin syytä suunnata katse omaan asiakaskuntaan.

- Oman asiakaskunnan tunteminen on oleellista valikoiman suunnittelussa. Meillä Lantmännen Unibakella on koko Suomen kattava myyntitiimi, johon voi olla yhteydessä apua kaivatessaan. Lämpimästi suosittelenkin asiakkaitamme hyödyntämään osaamistamme valikoiman suunnittelussa, Sami kertoo.  

- Käytännössä asiakas pääsee meillä keittiömestarimme koulutukseen, jossa luodaan asiakkaalle myynnin kasvattamiseksi täydellinen valikoima tuotteita ja opetellaan esimerkiksi sandwichien täyttämistä. 

Lue täältä tarjoamistamme vinkeistä ja koulutuksista.

On järkevää valita oikeita tuotteita myynnin kasvattamiseksi. Kun vitriini suunnitellaan ja räätälöidään juuri omalle asiakaskunnalle sopivaksi, on arkitekeminen mielekästä ja joutuisaa. 

Tiesithän, että reseptipankistamme löydät runsaasti reseptiikkaa myyntisi tueksi!

New call-to-action

Me Lantmännen Unibakella haluamme auttaa sinua laittamaan parastasi laadukkaan valikoiman rakentamisessa. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita leivonnaispakasteita, ideoita, koulutusta sekä paistopisteiden, että ammattikeittiöiden kokonaisvaltaista ratkaisua. Tutustu tuotevalikoimaamme sekä palveluihimme ja erilaistu avullamme!

Lue lisää aiheesta:

Take away -myynnin vinkkejä ammattikeittiöille
Vältä näitä 6 virhettä esillepanossa
Kasvata myyntiäsi koulutusten ja laadukkaan tuotevalikoiman avulla
Snowpanda Deli & Café kouluttautui Lantmännen Unibaken vitriini- ja esillepanokoulutuksessa
Vaasan Street Food - paremman street foodin asialla
Mikä on street foodin suosion salaisuus?
Hallitse hävikkiä
Lantmännen Unibake - Vastuullisuus
Reseptipankki

 

Tutustu tuotteisiimme ja ratkaisuihimme:
Vaasan Mestarin -leivät
Leivonnaispakasteet
Myymäläleivonta
Food Service
Koulutus