Inarinjärven rannalla sijaitseva hotelli tarjoaa laadukasta majoitusta ja opastettuja elämysretkiä upeassa lähiympäristössä ympäri vuoden, joten hotellin ravintoloissa riittää vilskettä. Talvikauden alku on kuitenkin erityisen kiireinen ja uudet kausityöntekijät täytyy perehdyttää tehtäviinsä nopeasti. Hotellissa on 70 työntekijää, joista 2/3 on ulkomaalaisia.

- Vieraistakin on arvioni mukaan 95 prosenttia ulkomaalaisia, ja he viipyvät hotellissa keskimäärin 5–7 päivää. Viikonloppuisin on enemmän myös paikallisia asiakkaita ja joulukuussa pikkujouluja, kertoo Teemu Akujärvi.

LM_inari_2

 

Leipomotuotteiden helppous ja laatu vakuuttaa

Wilderness Inarissa on käytetty Lantmännen Unibaken tuotevalikoiman leipiä alusta asti, niin leivonnaispakasteita kuin taikinoitakin.

- Meillä on niin paljon uusia työntekijöitä, että ei ole aikaa perehdyttää heitä leivän leipomiseen. On tehokkainta laittaa leivät suoraan pakkasesta pellille ja uuniin. Näin säästämme paljon aikaa ja työskentelytiloja muuhun kokkaamiseen. Ja miksipä ei, kun laatu on niin hyvää.

Suurin osa suomalaisista syö säännöllisesti ruisleipää, mutta ulkomaalaisille asiakkaille sitä ei kannata olla paljon tarjolla.

- Toki ruisleipääkin aina vähän tarjotaan ja rieskaa myös. Kyllä ulkomaalaiset vieraat niitä maistelevat, mutta suurimmaksi osaksi he valitsevat vaaleaa, leikattavaa leipää. Asiakaskunnan kautta pitää miettiä mitä laitetaan tarjolle.

Leipää hotellissa menee yllin kyllin, olipa sitten mikä ruokailuhetki tahansa. Aamiaisella paahtoleipä ja croissantit ovat mieluisimpia, muulloin valitaan enemmän leikattavaa leipää.

- Leipä kuuluu erityisesti keskieurooppalaisten ruokavalioon, ja jos se loppuu buffasta, on sitä saatava nopeasti lisää. Sellaista tilannetta ei voi tulla, että leipä loppuisi kokonaan, se olisi katastrofi!


LM_inari_3


Hävikki haltuun leivonnaispakasteilla

Hävikin hallinta on oleellinen osa keittiön työtä. Sen suhteen Akujärvi pitääkin leivonnaispakasteita isossa roolissa, sillä ravintola-asiakkaita on paljon ja leivän menekki vaihtelee. Jos leipä on loppumassa kattauksen aikana, on pakkasesta helppo nopeasti laittaa uusi satsi uuniin ja kohta on taas tarjolla tuoretta leipää.

- Kaikki käyttämämme Lantmännen Unibaken leipävalikoiman Vaasan Mestarin leivät ovat paistovalmiita leipiä. Niitä on helppo käyttää ja laatu on todella hyvä. Yksi ranskalainen kokkimme ei voinut ensin millään hyväksyä, että käytämme pakasteleipiä, mutta leipiä maistellessaan hänkin vakuuttui niiden laadusta.

Eikä ihme, sillä Vaasan Mestarin leivät leivotaan Joutsenossa ja niissä käytetään eri viljalajeja. Leipä voidaan leipoa yhdistelemällä hapanjuuria ja se voidaan tehdä myös kokonaan ilman lisättyä leivinhiivaa. Aina kokeillaan myös jotain uutta.


LM_inari_5


Vaasan raakataikinasta on moneksi

Wilderness Hotel Inarin keittiössä on kokeiltu myös Vaasan raakataikinoita, jotka ovat Akujärven mielestä käteviä ja niitä on mukava räätälöidä mielensä mukaan. Taikinaleivonnan ohjeita voi lukea täältä.

Taikina sulatetaan yön aikana kylmiössä ja aamulla taikinan voi muokata mihin muotoon haluaa ja lisätä päälle esimerkiksi siemeniä tai leikata siihen erilaisia viiltoja. Lisäksi leipätaikinasta voi tehdä nopeasti sämpylöitä.

Hotellissa laatu pitää näkyä kaikkialla, joten myös leipäpöydän näyttävyyteen halutaan satsata.

- Esillelaittoastioihin panostaminen todella kannattaa. On tärkeää, miten leivät on laitettu esille, sillä asiakkaat kyllä kiinnittävät huomiota tällaisiin asioihin. Leipäpöydän ilme on tärkeä osa muuta kokonaisuutta.

LM_inari_4

New call-to-action

Me Lantmännen Unibakella haluamme auttaa sinua laittamaan parastasi laadukkaan valikoiman rakentamisessa. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita leivonnaispakasteita, ideoita, koulutusta sekä paistopisteiden, että ammattikeittiöiden kokonaisvaltaista ratkaisua. Tutustu tuotevalikoimaamme sekä palveluihimme ja erilaistu avullamme!

Lue lisää aiheesta:

Tuore, pehmeä leipä tekee hotelliaamiaisesta kilpailuvaltin

Näin toimii Naanta - täysin uusi Vaasan Street Food -tuote!

Hallitse hävikkiä

Lantmännen Unibake - Vastuullisuus

Näin paistat oikein – lataa paistamisen pikaopas

Vältä näitä 6 virhettä esillepanossa

Reseptipankki

 

Tutustu tuotteisiimme ja ratkaisuihimme:

Vaasan Mestarin -leivät

Leivonnaispakasteet
Myymäläleivonta
Food Service
Koulutus