Vaasan Minimani sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa. Minimani on uudistuva ja kehittyvä vähittäiskauppaketju, jonka yksiköt sijaitsevat Vaasan lisäksi Jyväskylässä, Kokkolassa, Rovaniemellä, Lempäälässä ja Seinäjoella sekä Tampereella juuri avautunut käyttötavaramyymälä. Kaupan alan ammattilaisia työskentelee ketjussa vakituisesti noin 350. Minimani-hypermarketeissa asiakkaat löytävät päivittäiseen ruokailuun, pukeutumiseen, harrastamiseen ja muuhun vapaa-aikaan tarvittavia tuotteita edulliseen hintaan.

Vaasan Minimanissa leivonnaistuotteita myydään Vaasan Leipämö -konseptin näyttävässä myymäläkalusteessa ja leipähyllyssä. Paistopisteen työntekijä Pauliina Merivalo-Suorsa on ollut mukana suunnittelemassa Vaasan Leipämön lanseerausta.

“Kun aloitimme Vaasan Leipämö-yhteistyön Lantmännen Unibaken kanssa, suunnittelimme yhdessä kalusteen sijainnin myymälässä ja mistä kohdin eri leivonnaista myydään. Tämän jälkeen olemme itse siirtäneet samat opit uusille paistopisteen työntekijöille”, Pauliina sanoo.

LM_minimani3

Pauliinan mukaan yhteistyö Lantmännen Unibaken kanssa on sujunut mutkattomasti, ja Minimanissa on saatu apua ja opastusta tarpeen mukaan.

“Olemme saaneet kysymyksiimme vastauksia ja apua aina pyydettäessä. Olemme olleet todella tyytyväisiä myös tuotteisiin. Ne ovat herkullisia ja asiakkaat tykkäävät”, Pauliina kertoo kokemuksistaan.

LM_minimani1

Joulusesonki alkaa marraskuussa

Joulusesonki alkaa Minimanissa marraskuun alussa, Pauliina kertoo.

“Ensimmäiset joulutuotteet myydään pyhäinmiestenpäivän jälkeen. Yleensä heti Halloweenin jälkeen asiakkaat alkavat kysellä joulutorttujen perään. Aloitamme aluksi pienillä määrillä ja lisäämme volyymiä aina menekin mukaan“, kuvailee Pauliina sesongin alkua.

“Marraskuun puolivälin jälkeen avaamme joulukauden ja somistamme esillepanon punaisilla aluspapereilla ja joulukoristeilla”, kertoo Pauliina.

Minimanin vilkkain aika ajoittuu muutamiin päiviin ennen jouluaattoa, kun ihmiset tekevät jouluostoksiansa. Aattona alkaa olla hiljaisempaa, mutta silloinkin vielä haetaan viimeisiä leivonnaisia tuoreina suoraan joulupöytään.

Joulun aikaan Pauliina saa paistopisteelle avukseen muita kaupan työntekijöitä, joita hän on opastanut paistopisteen tehtäviin.

“Esimerkiksi joulutorttujen kanssa voi varautua ruuhkiin siten, että pellittää tortut pakastimeen valmiiksi. Sieltä ne saa helposti uuniin ilman, että aikaa tuhlaantuu”, Pauliina kertoo joulun kiireisimmistä ajoista. 

LM_minimani2

Joulun tähtiherkut Minimanissa

Marraskuussa ja joulukuussa juhlitaan useasti: juhlasesonkiin kuuluvat Halloween, isänpäivä, itsenäisyyspäivä ja Lucian päivä. Lucian päivää on viime vuosina alettu juhlistamaan Lucia-pullalla (Lussekatt) kaikissa Pohjoismaissa. Lantmännen Unibakelta tilattava Vaasan Jouluinen Sahramipulla onkin oiva lisä jouluvalikoimaan.


“Meillä Sahramipullan myynti keskittyy hyvin vahvasti Lucian päivän tienoille. Muutama päivä ennen varsinaista juhlaa kannattaa keskittyä kyseisen leivonnaisen minisesonkiin, sillä silloin sitä myydään”, Pauliina painottaa.

“Meillä on tänä vuonna kiinteä jouluvalikoima eli meillä on koko ajan myynnissä Vaasan Joulu- ja Tähtitorttuja, Vaasan Talvimunkkeja ja Vaasan Valloittavia Piparipullia ja leipähyllyssä Vaasan Mestarin Joululimppua”, Pauliina kertoo Leipämöön kuuluvasta jouluvalikoimasta.

Pauliina povaa hyvää kysyntää kaikille tuotteille, mutta joukossa on yksi erityisen tähdellinen jouluherkku, jonka suosioon luottaa vuodesta toiseen.

“Perinteiset joulutortut ovat aina myyneet hyvin, ja nimenomaan tähdenmalliset tortut. Niitä myydään marraskuun alusta lähtien joulua kohti aina enemmän ja enemmän.”

Suomalaiset rakastavat perinteitä. Tähdenmalliset tortut kuuluvat suomalaisten suosituimpiin joululeivonnaisiin, eikä niitä kannata unohtaa valikoimasta.

LM_minimani5

Vaasan Joulutorttu on voilla leivottu, ja siinä onkin lehtevä rakenne ja aidon voin makua. Myös voilla leivottu mutta tähdenmallista poikkeava muoto tekee Vaasan Taskutortusta kiinnostavan vaihtoehdon. Edellisistä poiketen Vaasan Tähtitorttu leivotaan kasvirasvalla, joten se sopii laktoosittomaan ja vegaaniseen jouluherkkuvalikoimaan.

Tiesitkö muuten, että Vaasan Mestarin Joululimppu on tämän joulun uutuus Joutsenon leipomosta! Leipä on juureen leivottu, herkullisen mausteinen joulupöydän kausituote. Siinä on kaunis tumma väri, jouluiset mausteet ja se on kruunattu omenanpaloilla ja karpaloilla.  

Tuotteiden jouluistaminen herkutteluleivonnaisiksi

Perinteisten joululeivonnaisten kylkeen perustuotteista saa vähällä vaivalla jouluisia herkutteluleivonnaisia, mikä antaa myös mahdollisuuden hinnoitella tuotteita hieman ylöspäin.

Jouluista esimerkiksi pullat ja croissantit jouluisiksi hyödyntämällä esimerkiksi piparimurua ja mantelia. Piparicrumblepulla ja Piparimurupulla ovat helppoja ja näyttäviä herkuttelutuotteita monen asiakkaan mieleen. Tuunaa tuotteita esimerkiksi näillä resepteillä - saat vaihtelua valikoimaasi!

“Olemme aina pyrkineet jouluistamaan tuotteita. Olemme koristelleet munkkeja suklaalla ja jouluisilla koristeilla. Vaasan Vaniljainen viineri on esimerkiksi tosi helppo tuunata houkuttelevaksi lisäämällä siihen suklaaporo-koriste tai suklaalaatta joulutoivotuksella”, kertoo Pauliina Minimanin joulutuunauksista.

LM_minimani4

Jos et halua tuunata leivonnaisia, sinulle sopiva valmis herkuttelutuote voisi olla upea Vaasan Talvimunkki, joka sisältää herkullista toffeetäytettä ja lumenvalkeaa sokerikuorrutetta piparkakkumururipotteella. Herkkumunkki on kätevästi sulattaen valmis.

Meiltä löydät runsaasti myyntiä helpottavia tuotteita, reseptejä ja vinkkejä jouluun räätälöityinä! Ota joulumyynnin tähtihetket haltuun!

Katso joulun parhaat vinkit

 

Me Lantmännen Unibakella haluamme auttaa sinua laittamaan parastasi laadukkaan valikoiman rakentamisessa. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita leivonnaispakasteita, ideoita, koulutusta sekä paistopisteiden, että ammattikeittiöiden kokonaisvaltaista ratkaisua. Tutustu tuotevalikoimaamme sekä palveluihimme ja erilaistu avullamme!

Lue lisää aiheesta:

Naanta

Take away -myynnin vinkkejä ammattikeittiöille

Vaasan Street Food - paremman street foodin asialla

Mikä on street foodin suosion salaisuus?

Täydellisesti täytetyt - uutta twistiä sandwicheihin

Lantmännen Unibake - Vastuullisuus

Reseptipankki

 

Tutustu tuotteisiimme ja ratkaisuihimme:
Leivonnaispakasteet
Myymäläleivonta
Food Service
Koulutus