Sämpylällä on väliä, mutta kokonaisuus ratkaisee

Teetimme vuonna 2019 kyselyn, jonka mukaan 75 % vastaajista pitää sämpylän korkeaa laatuna tärkeänä tai erittäin tärkeänä osana hyvää burgeria. Sämpylä onkin ensimmäinen asia, joka hampurilaisessa huomataan, eli sämpylällä todellakin on väliä!

Mikä sitten erottaa premium burgerin tavallisesta? Ruotsin kollegamme kertovat, mikä siellä määrittelee premium burgerin:

vaihda-parempaan-mika-erottaa-premium-burgerin-tavallisesta

Suunnittele burger sämpylä edellä

Burgereita tarjotaan huiman suosion takia kaikkialla, mutta hyvän burgerin valmistaminen ei ole kuitenkaan mikään itsestäänselvyys. Siksi kysymmekin: miten erotut joukosta? 

Sen sijaan, että lähtisit talon oman nimikkoburgerin suunnittelussa liikenteeseen täytteistä käsin, ehdotamme, että rakennat burgerin sämpylästä aloittaen. Minkälainen pihvi ja mitkä täytteet sopivat parhaiten juuri tähän valitsemaani sämpylään? Mikä valitsemassani sämpylässä on “se juttu”? Näitä kysymyksiä pohtimalla olet jo pitkällä nimikkoburgerisi suunnittelussa.

Aina mieleenpainuvan premium burgerin suunnitteleminen ei ole helppoa, mutta meidän tuotteidemme ja vinkkiemme avulla voit tehdä siitä hitusen helpompaa.

Autamme valitsemaan oikeanlaiset sämpylät ja reseptipankistamme löydät kymmenittäin reseptejä sekä inspiraatiota maistuviin täytteisiin.

portobello-parmesan-burger-lantmannen-unibake

Herkullisen Portobello & Parmesan Burgerin reseptin löydät täältä! Tässä reseptissä uusi Craft Burger Oats saa herkullisen sienen “pihvikseen”.

Valitse oikeat sämpylät

Panosta  laadukkaisiin sämpylöihin, sillä oikea hampurilaissämpylä tekee hyvästä burgerista erinomaisen. Laadukas hampurilaissämpylä voi olla esimerkiksi leivottu juureen, taikina sisältää makuja tai sämpylän pinta ripotteita, leikkausta, glaseerausta...  

Vegaaniset ja maidottomat sämpylät sopivat mahdollisimman monille, ja niiden sisällyttäminen valikoimiin kertoo vastuullisesta ja tiedostavasta premium burgereiden tekijästä. 

Suosittelemme hampurilaissämpylöiden hankkimista leipomopakasteina, sillä silloin ne pysyvät tuoreina ja voit sulattaa niitä tarvittaessa käyttöösi hyvinkin nopeasti ilman hävikkiä. Sulatuksen jälkeen vain kuumennat tai paahdat sämpylät viimeistellyn lopputuloksen aikaansaamiseksi. 

Sämpylän paahtaminen sulkee sämpylän pinnan, joten se kestää paremmin pihvin nestettä ja kastikkeita. Sen lisäksi paahto ja lämpö tuovat aromit esille ja maksimoivat burgerielämyksen. Helppoa, vai mitä?

crispy-chicken-brioche-burger-lantmannen-unibake

Katso reseptimme herkulliseen Crispy Chicken Brioche Burgeriin!

Täytä ja kokoa premium burger oikein 

Kokoamalla burgerin oikein saat hampurilaissämpylän ja täytteiden kokonaisuuden toimimaan. Oikeassa järjestyksessä koottu hampurilainen on myös helpommin syötävissä, kun täytteet eivät valu ulos valtoimenaan. Laita sämpylän pohjalle kastiketta ja päälle pihvi, jonka päälle on sulatettu juustoa. Viimeisenä vuorossa ovat  lisukkeet ja kastike. Jos laitat hampurilaiseen salaattia, se säilyy näin raikkaana.

Sämpylän rakenne ja maku määrittävät elämyksen. Paahtamalla sämpylän saat maut ja aromit oikealla tavalla esiin. Kastikkeilla tuot burgeriin mehevyyttä ja makua. Suosittelemme kokeilemaan chipotlea, remouladea, tai vaikkapa hummusta. Vain mielikuvitus on rajana!

Tuoreilla ja raikkailla vihanneksilla sekä lisukkeilla luot hampurilaiseen purutuntumaa. Vihanneksiakin voit halutessasi marinoida tai grillata. Lisukevaihtoehtoja riittää, joten suosittelemmekin tutustumaan suunnittelemiimme täytereseptihin.

Täydelliseen burgeriin tulee tietysti myös juustoa. Erilaistua voit eri laaduilla: cheddarilla, sinihomejuustolla, goudalla. Eikä burgeria ilman pihviä. Valitse jauheliha, pihvi ja broileri mahdollisimman tuoreena ja maukkaana. Muistathan myös kala- ja vegevaihtoehdot pihveissä ja vegaanivaihtoehdot juustoissa.

Näin me autamme

Leivomme valtaosan hampurilaissämpylöistämme Petikon leipomossamme Vantaalla. Leipomo on keskittynyt fast food -sämpylöihin ja pitää hyvää huolta laadusta, esimerkiksi pitäen tilat kokonaan maidottomina ja soijattomina sekä tehden laaduntarkistusta tiiviisti. Tuomme myös makuja burgereihin maailmalta, esimerkiksi Pretzel Hampurilaissämpylän Saksasta.  Laadukkaiden hampurilaissämpylöiden lisäksi Lantmännen Unibake tarjoaa asiakkaiden käyttöön myös myyntiorganisaation ammattitaitoa ja tukea tuotteiden kanssa.

Aluepäällikkömme ja avainasiakaspäällikkömme ovat asiakkaiden apuna ympäri Suomen. Keittiömestarimme kouluttaa asiakkaita ja tekee valmista reseptiikkaa juuri ammattilaisten tarpeisiin. Suur-Helsingin aluepäällikkömme Jarmo Salonen tekee töitä hyvien leipomovalikoimien eteen, myös burgerien laatun eteen.

– Kaikkein antoisimpia asiakastapaamisia sekä työpäiviä ovat sellaiset, kun tiedän, että olen pystynyt auttamaan konkreettisesti asiakasta luomaan laadukkaan tuotteen listalle. Kannattaa olla rohkeasti yhteydessä myyntiorganisaatioomme, niin mietitään yhdessä juuri oikeat tuotteet teidän käyttöönne esimerkiksi uusista Craft-sämpylöistämme, Jarmo kannustaa. 

Jarmon suosittelemaan Craft Burger -tuoteperheeseen kuuluvat Brioche, Oats ja Poppy. Ne ovat persoonallisia ja halkaisijaltaan pienempiä hampurilaissämpylöitä, joista saa näyttäviä burgereita paksujen pihvien kera kasvattamatta lihan grammamäärää. Nyt korkeammat ja kapeammat burgerit kiinnostavat maailmalla. Briochessa on voin makua ja makeutta, Oatsissa trendikästä kauraa ja Poppyssa näyttävää siemensekoitusta.   

 

Me Lantmännen Unibakella haluamme auttaa sinua laittamaan parastasi laadukkaan valikoiman rakentamisessa. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita leivonnaispakasteita, ideoita, koulutusta sekä paistopisteiden, että ammattikeittiöiden kokonaisvaltaista ratkaisua. Tutustu tuotevalikoimaamme sekä palveluihimme ja erilaistu avullamme!

New call-to-action

Lue lisää aiheesta:

Burger Battlen voittaja neuvoo – näin teet mahtavan burgerin!

Laadukas hampurilaissämpylä on ruokailijalle ratkaiseva tekijä

Craft Burger -sämpylät vastaavat uusimpaan kuluttajatrendiin

Premium Burgeriin kannattaa panostaa

True Fast Food - paremman fast foodin asialla

Rakenna burger oikein

Burgereiden reseptit

Hampurilaissämpylät


Tutustu tuotteisiimme ja ratkaisuihimme:
Leivonnaispakasteet
Myymäläleivonta
Food Service
Koulutus