1. Tuotelaatu pielessä

Ostaisitko sinä kalpeaa ja lässähtänyttä pullaa? Fakta on se, että tuotelaatu on yksi tärkeimmistä ihmisen ostoa ohjaavista tekijöistä. Mitä laadukkaammat ja houkuttelevammat tuotteet koristavat vitriiniä, sitä todennäköisemmin ne myös päätyvät asiakkaan ostamiksi.

Takaa siis moitteeton tuotelaatu kiinnittämällä huomiota näihin seikkoihin:

  • Panosta laadukkaisiin tuotteisiin.
  • Paista oikeaoppisesti välttääksesi sekä kalpeat että karrelle palaneet leivonnaiset.
  • Pidä tuotteet freeseinä. Liian pitkään esillä oleva tuote ei houkuttele ostajaa.
  • Käytä mielikuvitustasi ja tuunaa tuotteita entistä herkullisemmiksi.

lantmannen-unibake-pullat

Hauskat tuunausohjeet korvapuusteille!

lantmannen-unibake-taytetty-leipa

Täyttävää vegeä – sitä on falafel-ciabatta!

lantmannen-unibake-tuunatut-viinerit

Uusi ilme vaniljaiselle viinerille – kurkkaa ohjeet!

2. Tuoreusmielikuva kateissa

Tuoreusmielikuvaa luodaan tuoreiden tuotteiden lisäksi myös runsaalla esillepanolla. Liian usein – etenkin sulkemisajan lähestyessä – vitriinin runsasta esillepanoa silti laiminlyödään. Karu tosiasia on kuitenkin se, että vitriinissä majaileva yksinäinen sämpylä ei ole kovin puoleensavetävä. Sen sijaan herkullisilla tuotteilla täytetty vitriini huokuu tuoreutta ja näyttävyyttä – ja houkuttelee mitä todennäköisimmin asiakasta ostoksille.

lantmannen-unibake-esillepano-runsas-vitriini

3. Tuotetiedot uupuvat

Ei merkintää hinnasta tai sämpylän täytteistä – käsi ylös, jos olet joskus jättänyt tuotteen ostamatta puutteellisten tuotetietojen takia! Tuotetietojen merkinnöissä ei kannata kitsastella; esimerkiksi allergikoille ja erityisruokavaliota noudattaville on erityisen ratkaisevaa tietää, mitä ainesosia tuotteet pitävät sisällään. Mitä selkeämmin ja kattavammin tuotetiedot ovat siis merkittynä, sen parempi.

tarjouspohja-sandwich-lantmannen-unibake

Nappaa tämä resepti!

4. Houkuttelevuus hakoteillä

Siisteyttä ei pidä jättää paitsioon, sillä se on yksi houkuttelevan esillepanon tukipilareista. Epäsiisti vitriini ja astiat eivät herätä ruokahalua vaan ovat pahimmillaan luotaantyöntäviä. Satsaa siis siistiin esillepanoon ja käy hakemassa perspektiiviä myös tiskin toiselta puolen. Katsomalla ja kulkemalla kuin asiakas opit varmasti uutta omasta vitriinistäsi.

LantmannenUnibake-Valtanaitakuuttavirhetta-kuva7

5. Väärät tuotteet väärään aikaan

Yksi yleisimmistä kompastuskivistä esillepanon suunnittelussa on se, että tuotevalikoimaa ei päivitetä vuorokaudenaikojen mukaan asiakasta puhuttelevaksi. Vaikka yhdenmukaisen vitriinin ylläpito on toki helppoa ja kätevää, voidaan myyntiä ja asiakastyytyväisyyttä kasvattaa huomattavasti muokkaamalla vitriinin sisältöä päivän eri hetkiin sopiviksi.

Liikkeelle voidaan lähteä pienin askelin lisäämällä kellon ympäri toimivien tuotteiden rinnalle päivän eri hetkiin sopivia tuotteita; aamuisin kaupaksi käy pienempi aamiaissämpylä, lounaalla maistuu jo ruokaisampi sandwich ja iltaisin herkutellaan lämpimillä ja ruokaisilla ratkaisuilla, kuten hot dogeilla ja burgereilla. Kun asetut hetkeksi asiakkaan saappaisiin ja pohdit, millaiset tuotteet puhuttelisivat minäkin vuorokauden aikana, olet jo pitkällä!

LantmannenUnibake-valtanaitakuuttavirhetta-kuva8

6. Esillepanoon ei uhrata aikaa eikä ajatusta

Täytätkö usein vitriinin vanhasta tottumuksesta, uhraamatta siihen sen suuremmin ajatusta? Seuraa pieni paljastus: et ole ainoa. On yllättävän yleistä, että vitriinin täyttöä ei oikeastaan mietitä sen kummemmin, vaan tuotteet ovat ikään kuin sattumalta päätyneet omille paikoilleen, joihin ne sitten rutiininomaisesti laitetaan päivästä toiseen. Tuotteet käyvät kaupaksi varmasti tälläkin tyylillä, mutta pienellä harkitulla vaihtelulla voidaan kuitenkin saada ihmeitä aikaan.

Erittäin suositeltavaa on kiinnittää huomio siihen, mitkä tuotteet pääsevät vitriinin paraatipaikalle. Sen sijaan, että paraatipaikalle laitettaisiin päivästä toiseen itsestään kaupaksi käyvä suosikkituote, voisi sen tilalle kokeilla erikoisempaa ja katteeltaan parempaa tuotetta. Mieti, mistä tuotteesta haluat, että teidät muistetaan ja mitä haluat itse myydä asiakkaallesi! Näillä helpoilla kikoilla asiakkaille pystytään esittelemään mielenkiintoisia tuotteita, jotka saattavat jättää entistä vahvemman muistijäljen ostokokemuksesta.

Kun siis seuraavalla kerralla laitat vitriiniä kuntoon, mieti tovi, mistä haluat vitriinisi muistettavan ja minkälaisilla ratkaisuilla saat vitriinin menestymään myynnillisesti parhaiten!

Me Lantmännen Unibakella haluamme auttaa sinua taklaamaan virheet esillepanossa. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita leivonnaispakasteita, ideoita, koulutusta sekä paistopisteiden että ammattikeittiöiden kokonaisvaltaista ratkaisua. Tutustu tuotevalikoimaamme sekä palveluihimme ja erilaistu avullamme!

New call-to-action

Lue lisää aiheesta:

6 vinkkiä - Näin rakennat ruuhkahuippuja tukevan valikoiman paistopisteeseen
Huomioi nämä 5 ruokatrendiä valikoimassasi
Lisää myyntiä leivonnaispakasteiden oikealla paistamisella
Lantmännen Unibake - Vastuullisuus

Hallitse hävikkiä
Reseptipankki

Tutustu tuotteisiimme ja ratkaisuihimme:
Leivonnaispakasteet
Myymäläleivonta
Food Service
Koulutus