Vegaani on henkilö, joka ei syö mitään eläinkunnasta peräisin olevia tuotteita kuten lihaa, kalaa, munia, maitotuotteita tai niiden johdannaisia. Tutkimusten mukaan Pohjoismaissa 24% kuluttajista ennustaa vähentävänsä lihan syöntiä seuraavien viiden vuoden aikana, pääasiassa terveydellisistä tai ympäristöllisistä syistä.
Syy vegaanisen ruokavalion noudattamiseen on yleensä eettinen, terveydellinen, ekologinen tai uskonnollinen.
 
 
Meat free vegan burger
 
 
Me Lantmännen Unibakella tarjoamme laajan valikoiman vegaanisia tuotteita. Vegaaniset valinnat -esitteestämme löydät listauksen tuotteista sekä vegaaniseen ruokavalioon sopivia reseptejä. Vegaanisten tuotteiden valikoimastamme löydät makeiden suosikkien lisäksi suuren määrän erilaisia leipätuotteita. Tarjoamme vegaanisia ruis- ja kauraleipiä, useita eri sämpylöitä ja patonkeja sekä leipätaikinoita. Meiltä saat myös vegaanisia fast food -tuotteita Vaasan Street Food -tuotemerkin alta. Nyt voit helposti tarjota hampurilaiset, hot dogit, pitaleivät ja pizzat myös täysin vegaanisina.
 
 
Meat free jackfruit instead of chicken
 
 
Ennusteiden mukaan vegaanisen ruokavalion trendi tulee vain kiihtymään. Tämä tarjoaa ravintoloille, hotelleille ja muille ruokateollisuuden toimijoille uusia mahdollisuuksia. Yhä useammat ravintolat haluavat tarjota myös vegaaneille sopivia vaihtoehtoja, tai jopa täysin vegaanisen ruokalistan. Tämä kannattaa, sillä kuluttajat ovat entistä tietoisempia ruoan eettisyydestä ja vaativat korkeaa laatua myös vegaaniselta ruoalta. Lantmännen Unibaken vegaanisten tuotteiden valikoiman avulla ammattikeittiöt voivat tarjota kaikille sopivia annoksia, sillä suuri osa esimerkiksi leivistämme ja fast food -tuotteistamme on vegaaneille sopivia. Lopusta löydät muutamia vegaanisia reseptejä ammattilaisten käyttöön!
 

Dairy free products instead of dairy products
 
Paistopisteillä on myös hyvä olla useita vegaanisia vaihtoehtoja tarjolla kuluttajille. Pullista Vaasan Pistaasiunelma ja Vaasan Cappuccinopyörre maistuvat monelle ja ovat lisäksi vegaanisia, hyviä vaihtoehtoja siis paistopisteen makeiden tuotteiden tarjontaan. Leipien ja sämpylöiden suhteen vegaanisten tuotteiden valikoima on erityisen laaja, joten paistopisteellä on helppo tarjota useita eri leipävaihtoehtoja, jotka soveltuvat myös vegaaniseen ruokavalioon.
 

Nut based cheese insteaed of milk based cheese

 

Petikon leipomomme on vegaaninen, täysin munaton ja maidoton. Vegaaneille sopivissa tuotteissamme ei ole eläinperäisiä ainesosia itsessään, mutta osa tuotteista on saanut "saattaa sisältää pieniä määriä" -merkinnän munasta ja/tai maidosta leipomoissaan johtuen muista leipomon tuotteista, joissa on käytetty kyseisiä raaka-aineita. Tässä tapauksessa tuotteet ovat yhä vegaanisia, mutta eivät sovi allergikoille.

 

Vegaanisia reseptejä

Avocado Sandwich

Avocado Sandwich | Reseptit ammattilaisille

 

Chili-avokadosämpylä

263x198-chili-avocado-bread

 

Falafel Ciabatta

Falafel Ciabatta | Reseptit ammattilaisille

 

Härkis-ruispuolikuu

263x198-härkis-half-moon-bread
 
 
 

Me Lantmännen Unibakella haluamme auttaa sinua laittamaan parastasi laadukkaan valikoiman rakentamisessa. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita leivonnaispakasteita, ideoita, koulutusta sekä paistopisteiden, että ammattikeittiöiden kokonaisvaltaista ratkaisua. Tutustu tuotevalikoimaamme sekä palveluihimme ja erilaistu avullamme!


Tutustu tuotteisiimme ja ratkaisuihimme:
Leivonnaispakasteet
Myymäläleivonta
Food Service
Koulutus

 
 

Lähteet:

https://blog-global.lantmannen-unibake.com/green-is-the-new-black-the-meat-free-movementhttps://www.forksoverknives.com/pla