Suomi on tarttunut toimeen koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi, ja ihmiset pysyvät pitkälti kotioloissa. Kadut ja kauppakeskukset ovat hiljentyneet, mutta samalla kahvilat, ravintolat ja liikenneasemat ovat tyhjentyneet ja vain osalla on jäänyt take away -myynnin merkeissä töitä. Nyt odotamme seuraavia hallituksen toimenpiteitä ravintola-alan osalta.

Keräsimme tänne toimenpiteitä, joita monet alalla ovat kokeilleet. Lue siis vinkit ja katso, kannattaisiko teilläkin kokeilla näitä.

 

#1 Panosta take away -myyntiin

Monille kuluttajille arjen pyörittäminen on nyt haastavaa, joten valmis ruoka kiinnostaa heitä. Olisiko teillä jotain, mitä voisi myydä ruokien toimituspalveluiden kautta tai vaikkapa sosiaalisen median kanavienne kautta lähialueen asiakkaillenne?

Jotkut yrittäjät ovat aloittaneet uusia yhteistyömalleja, joissa lähimarketit pakkaavat ja myyvät ravintolaruokaa tai taksiyrittäjät hoitavat kuljetuksia.

Helpot paketit kannattavat nyt, esimerkiksi ateriacombot, perhekoon valmiit arkiruoat ja ilahduttavat ruoat, joita kotona ei osaisi tai jaksaisi tehdä itse.

 

#2 Myy lahjakortteja

Monet kuluttajat ovat ilmaisseet kiinnostuksensa ostaa lahjakortteja tukeakseen lempipaikkojaan: ravintoloita, kahviloita ja kampaamoita. Olisiko sinun mahdollista myydä lahjakortteja, joilla asiakkaanne voivat palata teille koronaepidemian rauhoittumisen jälkeen? Tai antaa niitä lahjaksi läheisilleen myöhempää varten?

Lahjakorttien myyminen voi tuoda hyvää tuloa tänä vaikeana aikana. Muista vain laittaa lahjakorteille sopivan pitkä käyttöaika, jotta ihmisillä on luottavainen olo, että ehtivät hyvin hyödyntää sen.

 

#3 Käytä kaikkia viestintäkanaviasi, siis aivan kaikkia

Mitä kaikkia kanavia voisit hyödyntää potentiaalisten asiakkaidesi tavoittamiseen? Nyt yrityksesi Facebook, Instagram ja sähköpostirekisterit tulevat tarpeeseen. Entä onko alueellanne muita mahdollisia kanavia tiedonkulkuun, kuten lähialueen Facebook-ryhmiä?

Kerro asiakkaillesi:

  • tarjouksista, joihin kannattaa tarttua.
  • miksi teiltä kannattaa ostaa, esimerkiksi tarinaa tuotteiden takana.
  • mahdollisista muutoksista aukioloon, esimerkiksi riskiryhmien asiointiajat tai lyhennetty aukiolo.

Kannattaa napata myös kuvia henkilökunnastanne, jotka ovat valmiina auttamaan, jotta ihmiset näkevät tutut kasvot.

 

#4 Kerro, mitä teette varmistaaksenne turvallisen asioinnin 

Teette varmasti jo nyt paljon työtä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi, joten jatkakaa sitkeää työtä ja kertokaa siitäkin asiakkaillenne. Asiakkaanne saavat näin tietää, että huolehditte heistä ja he voivat turvallisesti ostaa teiltä.

Esimerkiksi näin tehdään nyt:

  • Leipomotuotteiden pakkaaminen valmiiksi pusseihin, jotta asiakkaat eivät ota itse tuotteita ja asiointi on nopeaa.
  • Maksaminen mahdollisimman helpoksi, esimerkiksi lähimaksulla ja MobilePay:lla. Näin maksaessa ei tarvitse välttämättä koskea mihinkään.
  • Siivouksen tehostaminen ja hygienian korostaminen, esimerkiksi kuinka usein desinfioidaan ja asiakkaiden saataville käsidesiä ja desinfioivia pyyhkeitä.
  • Henkilökunnan turvallisten työtapojen avaaminen, esimerkiksi työskentely kumihanskoissa kuvana someen.
  • Pleksilasien lisääminen kassoille pisaratartunnoilta suojaamiseksi. 

#5 Huolehditaan toisistamme

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme. Toivottavasti saamme koronaepidemian kuriin ja pääsemme jatkamaan töitämme normaalisti. Siihen asti puhalletaan yhteen hiileen!

Meidän yhteyshenkilömme ovat valmiudessa auttamaan, jos kysyttävää herää. Pidämme puhelin- ja videopalavereja kotikonttoreiltamme, kunnes tilanne muuttuu.

Jos haluat jutella leipomoasioissa kanssamme, voit tätä kautta jättää meille yhteydenottopyynnön, niin soitamme sinulle.

 

 

 

Me Lantmännen Unibakella haluamme auttaa sinua laittamaan parastasi laadukkaan valikoiman rakentamisessa. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita leivonnaispakasteita, ideoita, koulutusta sekä paistopisteiden, että ammattikeittiöiden kokonaisvaltaista ratkaisua. Tutustu tuotevalikoimaamme sekä palveluihimme ja erilaistu avullamme!


Lue lisää:

Burger Battlen voittaja neuvoo – näin teet mahtavan burgerin!

Laadukas hampurilaissämpylä on ruokailijalle ratkaiseva tekijä

Rakenna burger oikein

Burgereiden reseptit

Hampurilaissämpylät


Tutustu tuotteisiimme ja ratkaisuihimme:
Leivonnaispakasteet
Myymäläleivonta
Food Service
Koulutus