Lantmännen Unibake on allekirjoittanut Suomen ja Baltian markkinoita koskevan myynti- ja jakelusopimuksen kuopiolaisen startup-toimija Ketoinen Oy:n kanssa. Uusi yhteistyö vastaa yhä suurempaan kysyntään erityisruokavalioille sopiville leipomotuotteille. Ketoisen leipäset sopivat muun muassa ketogeeniseen ja gluteenittomaan ruokavalioon. Yhteistyöllä laajennetaan Lantmännen Unibaken tuotevalikoimaa. Samalla halutaan tukea pienen paikallisen toimijan kasvumahdollisuuksia.

 

Leipomoyhtiö Lantmännen Unibaken tavoitteena on tarjota maukkaita ja laadukkaita leipomotuotteita kuluttajille ympäri maailman, ja yhtiön tuotevalikoimassa on monia tunnettuja tuotemerkkejä, kuten Suomessa kuluttajille tuttu Vaasan Kotiuunin. Ketoisen kanssa solmitun jakelusopimuksen myötä Lantmännen Unibake laajentaa jo entuudestaan laajaa leipomotuotteiden valikoimaansa. Erityisesti ketotuotteiden kysyntä on viime aikoina kasvanut, ja kysyntä näyttää jatkossa kasvavan entisestään.

”Yhteistyöllä pystymme vastaamaan tähän tarpeeseen ja laajentamaan mahdollisuuksia myös uusille erityisruokavalioiden asiakaskunnille”, Lantmännen Unibake Suomen markkinointijohtaja Salla Eklund kertoo.

 

Ketoisen leipäset ovat viljattomia, gluteenittomia, hiivattomia ja laktoosittomia. Runsaasti kuitua ja proteiinia sisältävä leipänen sopii näin muun muassa gluteenittomaan, vähähiilihydraattiseen, ketogeeniseen ja fodmap-ruokavalioon.

Yhteistyö Lantmännen Unibaken kanssa tarjoaa vauhdilla markkinoille tulleelle suomalaiselle startupille lisää kasvun ja kansainvälistymisen mahdollisuuksia. Ketoisen leipäsiä on voinut vuoden 2021 aikana löytää vähittäiskaupoista Suomessa, mutta jakelusopimuksen myötä niiden saatavuus hotelleissa, ravintoloissa, kahviloissa ja muissa ammattikeittöissä paranee. Leipäset saavat samalla näkyvyyttä kansainvälisillä markkinoilla, kun Lantmännen Unibake mahdollistaa tuotteiden jakelun Suomen lisäksi Baltiassa.

”On todella hienoa, että voimme tällaisella yhteistyömallilla olla tukemassa pienen, paikallisen toimijan kasvua. Samalla kyseessä ovat valikoimamme ensimmäiset ketogeeniseen erityisruokavalioon sopivat tuotteet. Ketotuotteet ovat ehdottomasti kiinnostava, nousun merkkejä osoittava tuoteryhmä. Haluamme olla etulinjassa leipomoalan trendeissä ja tämä on hyvä mahdollisuus olla mukana muutoksessa tällä saralla”, Eklund toteaa.

Lantmännen Unibake aloittaa Ketoisen tuotejakelun vuoden 2022 alusta. ​​​​​​​

Lisätietoja:

Salla Eklund,
​​​​​​​
markkinointijohtaja, Lantmännen Unibake Suomi

salla.eklund@lantmannen.com

 

Me Lantmännen Unibakella haluamme auttaa sinua laittamaan parastasi laadukkaan valikoiman rakentamisessa. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita leivonnaispakasteita, ideoita, koulutusta sekä paistopisteiden, että ammattikeittiöiden kokonaisvaltaista ratkaisua. Tutustu tuotevalikoimaamme sekä palveluihimme ja erilaistu avullamme!


Tutustu tuotteisiimme ja ratkaisuihimme:
Leivonnaispakasteet
Myymäläleivonta
Food Service
Koulutus